Άμεσα σε διαβούλευση οι προτάσεις για φορολογικό

Έναν μήνα νωρίτερα φέρνει η κυβέρνηση τις τελικές αποφάσεις για τη ριζική αναμόρφωση του φορολογικού, μετά τις πιέσεις αγορών και εταίρων για άμεσα αποτελέσματα.

Άμεσα σε διαβούλευση οι προτάσεις για φορολογικό
Έναν μήνα νωρίτερα φέρνει η κυβέρνηση τις τελικές αποφάσεις για τη ριζική αναμόρφωση του φορολογικού, μετά τις πιέσεις αγορών και εταίρων για άμεσα αποτελέσματα και με τα μηδενικά περιθώρια χρόνου για την "αναστήλωση" των δημοσίων εσόδων.

Σχετική πρόταση υποβλήθηκε στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, από ομάδα βουλευτών της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής μεταξύ των οποίων οι κ. Β. Παπανδρέου, Α. Μακρυπίδης και Γ. Κουτσούκος, η οποία και έγινε αποδεκτή.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η επίσπευση και της κοινωνικής διαβούλευσης με την κυβέρνηση να καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις στον διάλογο, έναντι της αρχικής πρόθεσης να μην αναρτήσει στο Διαδίκτυο τίποτα περισσότερο από τις προγραμματικές της θέσεις.

Έτσι, το αργότερο την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη η κυβέρνηση θα αναρτήσει στο Διαδίκτυο για διαβούλευση τις θέσεις της σχετικά με την αναμόρφωση του φορολογικού, οι οποίες θα "ζυμωθούν" στη συνέχεια στον κοινωνικό διάλογο και στις ομάδες εργασίας που θα συσταθούν με εκπροσώπους των φορέων.

Νέος στόχος της κυβέρνησης είναι το φορολογικό νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή τον Φεβρουάριο, αντί για τον Μάρτιο που είχε ανακοινωθεί αρχικά, και να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v