Κατσέλη: Πιθανές αλλαγές στο ν/σ για ρευστότητα

Ανοιχτό άφησε πριν από λίγο η κ. Λ. Κατσέλη μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΕΤΤ το ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποιες μικροαλλαγές και τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για τη ρευστότητα στην αγορά.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Κατσέλη: Πιθανές αλλαγές στο ν/σ για ρευστότητα
Ανοιχτό άφησε πριν από λίγο η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, το ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποιες μικροαλλαγές και τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για τη ρευστότητα στην αγορά.

Η υπουργός σημείωσε ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, ενώ σημείωσε ότι η συζήτηση για το νομοσχέδιο θα ξεκινήσει στην Επιτροπή της Βουλής τις επόμενες ημέρες με τους διάφορους φορείς της αγοράς. Επίσης σημείωσε πως "θα ακούσουμε τις θέσεις τους και θα καταλήξουμε στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου το οποίο θα ψηφιστεί στις 12 Ιανουαρίου".

Από την πλευρά της Ένωσης των Ελληνικών Τραπεζών, ο κ. Νανόπουλος τόνισε ότι "και δικός μας στόχος είναι η αναθέρμανση της οικονομίας και η τόνωση της αγοράς". Ωστόσο απέφυγε να πάρει θέση για συγκεκριμένες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου στις οποίες αντιδρούσε η ένωση. Απλώς περιορίστηκε να αναφέρει ότι "με αμοιβαία συμφωνία μπορούμε να προχωρήσουμε σε πολλές αλλαγές".

 Η δήλωση Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, μετά τη συνάντηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών

«Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου μας με τους εκπροσώπους όλων των φορέων, είχαμε μια τρίωρη συνάντηση με το Προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Ήταν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα και θα συνεχιστεί για όλη την επόμενη περίοδο, μιας και για μας το τραπεζικό σύστημα είναι μοχλός ανάπτυξης και διοχέτευσης ρευστότητας στην αγορά. Αυτή τη στιγμή, μάλιστα, το τραπεζικό σύστημα πρέπει να στηρίξει και την αναθέρμανση της οικονομίας και την παραγωγική αναδιάρθρωση του τόπου. Όλοι μας πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας προς αυτή την κατεύθυνση.»

Ερωτώμενη για το αν θα υπάρξουν αλλαγές στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο στη Βουλή, η κα Κατσέλη τόνισε: «Όπως ξέρετε αυτή τη στιγμή το σχέδιο νόμου συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή. Σήμερα το απόγευμα έχουμε προσκαλέσει φορείς. Οι φορείς καταθέτουν στη Βουλή τις προτάσεις τους. Το Υπουργείο θα λάβει όλες τις προτάσεις υπόψη για να διαμορφώσει το τελικό κείμενο του νόμου, το οποίο θα ψηφιστεί στη Βουλή με τον καινούριο χρόνο. Η βασική φιλοσοφία δεν πρόκειται να αλλάξει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v