ΕΣΥΕ: Στο 9,3% αυξήθηκε η ανεργία στο γ΄τρίμηνο

Κατά το γ΄ τρίμηνο του 2009 το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 9,3%, σε σχέση με το 7,2% στο οποίο διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ.

ΕΣΥΕ: Στο 9,3% αυξήθηκε η ανεργία στο γ΄τρίμηνο
Κατά το γ΄ τρίμηνο του 2009 το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 9,3%, σε σχέση με το 7,2% στο οποίο διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ.

Όπως επισημαίνεται, η έρευνα είναι δειγματοληπτική και ο σχεδιασμός της βασίστηκε στα στοιχεία της Απογραφής Πληθυσμού έτους 2001. Χρησιμοποιεί τη δισταδιακή στρωματοποιημένη δειγματοληψία με πρωτογενή μονάδα δειγματοληψίας την επιφάνεια (ένα ή περισσότερα οικοδομικά τετράγωνα) και δευτερογενή το νοικοκυριό. Οι επιφάνειες που ερευνήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια κατά το Γ΄ τρίμηνο του 2009 ανέρχονται συνολικά σε 2.640 και τα νοικοκυριά σε 30.946 (ποσοστό 0,70% επί του συνόλου των νοικοκυριών).

Τα χαρακτηριστικά της έρευνας (αριθμός απασχολουμένων, ανέργων κλπ.) εκτιμήθηκαν με την εφαρμογή κατάλληλου αμερόληπτου εκτιμητή, ο υπολογισμός του οποίου βασίστηκε: α) στην πιθανότητα επιλογής των νοικοκυριών του δείγματος, β) στο ποσοστό ανταπόκρισης των νοικοκυριών του δείγματος σε κάθε πρωτογενή μονάδα δειγματοληψίας (επιφάνεια) και γ) στην κατανομή του πληθυσμού κάθε Περιφέρειας κατά φύλο και ομάδες ηλικιών.

Η κατανομή του πληθυσμού κάθε Περιφέρειας κατά φύλο και ομάδες ηλικιών προέκυψε με προβολή που βασίστηκε στη διαχρονική τάση που παρουσιάζει ο πληθυσμός της Χώρας κατά φύλο και ομάδες ηλικιών, καθώς και στον αριθμό των γεννήσεων, θανάτων και τη μεταναστευτική κίνηση.

* Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ για την έρευνα εργατικού δυναμικού δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη: "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v