Τραπεζίτες: "Χρειάζονται μέτρα τώρα"

Τις θέσεις της ΤτΕ για το ν/σ για τόνωση της ρευστότητας ζήτησαν από τον κ. Γ. Προβόπουλο οι τραπεζίτες. Τι είπαν για υποβαθμίσεις και ελληνική οικονομία.

Τραπεζίτες: Χρειάζονται μέτρα τώρα
Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση και απαιτείται η εφαρμογή άμεσων μέτρων προκειμένου να στείλουμε θετικά μηνύματα στις αγορές.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν σύμφωνα με πληροφορίες οι τραπεζίτες και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο.

Το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών ζήτησε επίσης από τον κ. Προβόπουλο να τους δώσει τις θέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με το νομοσχέδιο τόνωσης της ρευστότητας που προωθεί στη Βουλή η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη.

Ο κ. Προβόπουλος τόνισε στους τραπεζίτες ότι κατά βάση συμφωνεί με τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου και συμμερίζεται την ανάγκη διευκόλυνσης των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, ωστόσο έχει δώσει στην υπουργό σειρά επισημάνσεις ούτως ώστε να αποφευχθούν τυχόν παρενέργειες.

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, κατόπιν των συνεχών υποβαθμίσεων της ελληνικής οικονομίας και κατ’ επέκταση των τραπεζών από τους ξένους οίκους, το θέμα απασχόλησε τη συνάντηση των δύο πλευρών, οι οποίες εξέφρασαν τον προβληματισμό τους.

Παράλληλα, ο κ. Προβόπουλος ενημέρωσε το προεδρείο της ΕΕΤ για τη χθεσινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην ατζέντα της οποίας υπήρχε και το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, και υποστήριξε πως η ΕΚΤ τηρεί στάση αναμονής περιμένοντας τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.

Σημειώνεται τέλος ότι στη συνάντηση από την πλευρά των τραπεζών μετείχαν οι κ. Ράπανος, Νανόπουλος, Κωστόπουλος, Μαντζούνης, Φιλάρετος, Σάλλας, Λεκάκος και ο γενικός γραμματέας της ΕΕΤ κ. Χρήστος Γκόρτσος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v