Επίσκεψη του Ι. Μαγκριώτη στο Κιλκίς

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Ιωάννης Μαγκριώτης επισκέφθηκε σήμερα τον Νομό Κιλκίς και συγκεκριμένα τον Κόμβο «Νέα Σάντα Κιλκίς – Κόμβος Μυγδονίας».

Επίσκεψη του Ι. Μαγκριώτη στο Κιλκίς
Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Ιωάννης Μαγκριώτης επισκέφθηκε σήμερα τον Νομό Κιλκίς και συγκεκριμένα τον Κόμβο «Νέα Σάντα Κιλκίς – Κόμβος Μυγδονίας», μαζί με τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κιλκίς κ. Γιώργο Φλωρίδη, τη Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα. Μαρία Λιονή, τον Νομάρχη Κιλκίς κ. Ευάγγελο Μπαλάσκα, τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτρη Τερζίδη, τον Δήμαρχο Γαλλικού κ. Γιώργο Θεοδωρίδη, Εκπροσώπους της Εγνατίας Οδού Α.Ε. και Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.

Ο κ. Μαγκριώτης είχε συναντήσεις με τον Δήμαρχο Κιλκίς για θέματα του Δήμου και στη συνέχεια με τον Νομάρχη Κιλκίς και εκπροσώπους φορέων του νομού για θέματα των αναπτυξιακών υποδομών του νομού και της ευρύτερης περιοχής.

Σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Μαγκριώτης, αρχικά καλωσόρισε την κα. Λιονή, στην πρώτη της έξοδο μετά από την τοποθέτησή της στη θέση της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της ευχήθηκε υγεία και καλή δουλειά, επισημαίνοντας, ότι εδώ στη Μακεδονία θα βρει φιλόξενους και φιλότιμους ανθρώπους.

Ο κ. Μαγκριώτης μεταξύ άλλων τόνισε:

«Δυστυχώς ο Νομός Κιλκίς είναι ένα άλλο παράδειγμα νομού που έχασε ευκαιρίες τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας της απελθούσης κυβέρνησης. Η ανάπτυξη των βασικών οδικών αξόνων καθυστέρησε πολύ, γι’ αυτό και δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει δυναμικά τις βιοτεχνικές και βιομηχανικές μονάδες που είναι εγκατεστημένες στο νομό.

Η σύνδεση του νομού με την «Εγνατία Οδό» και τη Θεσσαλονίκη με αυτοκινητόδρομο δεν υπάρχει και ακόμη χειρότερη είναι η σύνδεση του νομού με τη FYROM και τη Βουλγαρία.
Το 2008 παραδόθηκε το τμήμα από τον ανισόπεδο Κόμβο «Νέας Σάντας» έως τον ανισόπεδο «Κόμβο Μαυρονερίου» μήκους 11,5 χιλ., το οποίο δημοπρατήθηκε το 2003 και ο χρόνος ολοκλήρωσής του ήταν το 2005.

Το τμήμα «Νέα Σάντα Κιλκίς – Κόμβος Μυγδονίας» του καθέτου άξονα της «Εγνατίας Οδού» «Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας» έπρεπε αυτές τις ημέρες, δηλαδή τον Δεκέμβρη του 2009 να έχει παραδοθεί, όπως είχε δεσμευθεί η προηγούμενη κυβέρνηση. Δυστυχώς ακόμη δεν είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί. Είναι θετικό τουλάχιστον που οι αναγκαίοι πόροι για τη χρηματοδότησή του έχουν δεσμευθεί στο ΠΕΠ της Κ. Μακεδονίας του ΕΣΠΑ.

Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και πριν το Καλοκαίρι να δημοπρατηθεί το έργο.

Για μας προτεραιότητα είναι η σύνδεση της πόλης του Κιλκίς με τον οδικό άξονα «Θεσσαλονίκη – Κιλκίς – Δοϊράνη», όπως και η ολοκλήρωση των μελετών για την ανακατασκευή και τις βελτιώσεις των τμημάτων του οδικού άξονα προς την FYROM και προς τη Βουλγαρία». Η σύνδεση του Κιλκίς με οδικό άξονα με χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητοδρόμου, όπως και η σύνδεση των δύο πόλεων (Θεσσαλονίκη – Κιλκίς) με προαστιακό σιδηρόδρομο είναι οι δύο βασικοί μας στόχοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v