Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δικαίωση ιδιώτη για έκτακτη εισφορά

Αντισυνταγματικό έκρινε το μέτρο της έκτακτης εισφοράς το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, δικαιώνοντας ιδιώτη, σύμφωνα με το Mega Channel. Τι απαντά το Υπουργείο Οικονομικών.

Δικαίωση ιδιώτη για έκτακτη εισφορά
Αντισυνταγματικό έκρινε το μέτρο της έκτακτης εισφοράς, που επέβαλε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, δικαιώνοντας ιδιώτη, σύμφωνα με το Mega Channel.   

Σχετικά με τη δικαστική απόφαση, η ρύθμιση αντίκειται στο άρθρο 78 του Συντάγματος, το οποίο απαγορεύει την επιπλέον φορολόγηση για χρήση που έχει κλείσει και για την οποία ο πολίτης έχει ήδη καταβάλει φόρο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού, το Δημόσιο δεν παρέστη στην εκδίκαση της υπόθεσης ενώ αναμένεται να καταθέσει έφεση.  

Τι απαντά το Υπουργείο Οικονομικών για έκτακτη εισφορά

«Το υπουργείο είναι υποχρεωμένο να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα» τονίζουν αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών σύμφωνα με την οποία η έκτακτη εισφορά είναι αντισυνταγματική.

Η απόφαση αφορά στην έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση σε φορολογούμενους με εισοδήματα πάνω από 60.000 ευρώ. Όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Οικονομικών , μέχρι να λάβει οριστικό χαρακτήρα η απόφαση ( θεωρείται τέτοια μόνο η απόφαση του ΣτΕ) το υπουργείο θα ασκεί έφεση ή αιτήσεις αναίρεσης.

Εάν η τελεσίδικη απόφαση είναι καταδικαστική, τότε θα υπάρξει επιστροφή χρημάτων στους φορολογούμενους κατά πάσα πιθανότητα με δόσεις, όπως έγινε και στο παρελθόν με την καταβολή του οικογενειακού επιδόματος και στους δύο συζύγους κατόπιν δικαστικής απόφασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v