Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κούρταλης:Αναγκαία η βοήθεια σε κλωστοϋφαντουργία

Το σύνολο του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας και όχι μεμονωμένες εταιρίες οφείλει να βοηθήσει το υπουργίο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, τόνισε ο πρόεδρος των Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών κ. Ε. Κούρταλης.

Κούρταλης:Αναγκαία η βοήθεια σε κλωστοϋφαντουργία
Το σύνολο του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας και όχι μεμονωμένες εταιρίες οφείλει να βοηθήσει το υπουργίο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, τόνισε ο πρόεδρος των Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών κ. Ε. Κούρταλης.

Ειδικότερα, ο κ. Ελευθέριος Κούρταλης, με αφορμή δημοσιεύματα του καθημερινού Τύπου, σχετικά με την παρουσίαση «σχεδίου αναδιάρθρωσης των κλωστηρίων- εταιρειών Ομίλου Λαναρά» από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, προβαίνει στην ακόλουθη ανακοίνωση:

1. Θεωρούμε απαράδεκτη τη θέση του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας να θέλει να δώσει λύση στο “χρόνιο πρόβλημα” της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας και να ενισχύσει μεμονωμένα μία εταιρεία που δεν έχει κανένα μέλλον επιβίωσης και η οποία, τα τελευταία πέντε χρόνια, έχει ενισχυθεί επανειλημμένα και προκλητικά σε βάρος του υπολοίπου κλάδου, χωρίς αποτέλεσμα.

2. Αντιθέτως, όλος ο υγιής κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, στο σημερινό εκρηκτικά δυσμενές κλίμα, αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα, για τα οποία δεν φαίνεται η νέα κυβέρνηση να θέλει να ασχοληθεί, παρά τα επανειλημμένα διαβήματά μας για συνάντηση & κατάθεση προτάσεων, τους τελευταίους δύο μήνες.

3. Η ελληνική κλωστοϋφαντουργία θα μπορέσει να επιβιώσει & να ανακάμψει, εάν κάποια, επιτέλους, κυβέρνηση ενσκήψει σοβαρά, με γνώση και υπευθυνότητα στα θέματα του κλάδου και συνεργαστεί με τους επίσημους φορείς που την εκπροσωπούν, ώστε να αντιμετωπιστεί το χρόνιο πρόβλημα όλου κλάδου και όχι μεμονωμένα “μιας επιχείρησης”.

4. Σας υπενθυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν χαθεί 50.000 θέσεις εργασίας από τον κλάδο και θα να πρέπει να λάβει υπόψη της, η νέα Κυβέρνηση, ότι η ανάληψη τέτοιων πρωτοβουλιών που αφορούν συγκεκριμένη επιχ/ση : 

* μπορεί να φέρουν την πολιτεία στη δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίσει την απώλεια διπλάσιων & τριπλάσιων θέσεων εργασίας, από παρεμφερείς επιχ/σεις του Κλάδου, οι οποίες δεν απολαμβάνουν της ίδιας προνομιακής μεταχείρισης. 

* στρεβλώνουν τον υγιή ανταγωνισμό και δημιουργούν προβλήματα στις υγιείς επιχειρήσεις. 

* είναι δε οξύμωρο, οι Τράπεζες να κάνουν τον επιχειρηματία καταλαμβάνοντας την Διοίκηση σε επιχειρήσεις του Κλάδου, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν προσκόμματα και δυσκολίες στις χρηματοδοτήσεις των υπολοίπων κλωστοϋφαντουργικών επιχειρήσεων.

Τέλος, φοβούμαστε ότι στο όνομα της Πράσινης Ανάπτυξης, κατατίθεται ένα αμφίβολο και καταδικασμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης μιας εταιρείας που θα εξασφαλίσει για μια ακόμη φορά την χρηματοδότηση - με την εγγύηση του Ελλ. Δημοσίου - με το πρόσχημα της “οριστικής λύσης του χρόνιου προβλήματος της επιχ/σης’’ και η οποία ουδόλως έχει ‘’έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα για τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας και της ένδυσης’’, όπως εμφανίζεται στα δημοσιεύματα του Τύπου, χωρίς να έχει εκπονηθεί προηγουμένως καμία μελέτη που να εξασφαλίζει την αποτελεσματικότητα της επενδυτικής αυτής πρωτοβουλίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v