Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2010

Με 160 ψήφους "υπέρ" και 139 ψήφους "κατά" ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα ο προϋπολογισμός του 2010. Τι είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2010
Με 160 ψήφους υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής ο νέος κρατικός προϋπολογισμός για το 2010. Υπέρ του προϋπολογισμού ψήφισαν οι 160 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψηφίστηκε από τους 139 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Απουσίαζε ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, που βρίσκεται στο εξωτερικό. Οι 90 βουλευτές της Ν.Δ. υπερψήφισαν μόνο τα κονδύλια της Προεδρίας της Δημοκρατίας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
 
"Η δική μας διακυβέρνηση έχει ως όρο την ειλικρίνεια και τη διαφάνεια. Ζητούμε να αναλάβουν όλοι με ειλικρίνεια τις ευθύνες τους για τη διαχείριση του κράτους, των κομμάτων τους και της κοινωνίας", ανέφερε στη χθεσινή του ομιλία επί του προϋπολογισμού του 2010 ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου. "Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα πράγματα στη χώρα. Όλοι μαζί, πρέπει να κάνουμε με αυστηρό χρονοδιάγραμμα τις τομές που χρειάζονται", πρόσθεσε.

Ανειλικρινή στις διαπιστώσεις του, ανειλικρινέστερο στις προβλέψεις του κι ακόμα πιο αδιαφανή στις προοπτικές του χαρακτήρισε τον κρατικό προϋπολογισμό ο κ. Αντώνης Σαμαράς, παρουσιάζοντας παράλληλα τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη μείωση των ελλειμμάτων και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα είναι απέναντι στην κυβέρνηση "σε ό,τι συμφωνούμε".

Για το ΚΚΕ "ήταν αναμενόμενη η θύελλα αντεργατικών μέτρων που έρχεται, το είχε προβλέψει και το είχε πει στον ελληνικό λαό", τόνισε η κ. Αλέκα Παπαρήγα.

"Ναι" σε όλες τις εξεταστικές δήλωσε ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. αμφισβήτησε τη δυνατότητα της κυβέρνησης να μειώσει το έλλειμμα.

Τα περιοριστικά μέτρα απλώς ανακυκλώνουν την ύφεση κι η ύφεση οδηγεί σε περιορισμό των εσόδων, είπε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v