Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαφαζάνης: Αναφορά για την αξιοποίηση του ΙΓΜΕ

Ο Π. Λαφαζάνης καταθέτει αναφορά με την οποία το Συνδικάτο Εργαζομένων στο ΙΓΜΕ απευθύνεται στους υπουργούς Περιβάλλοντος και Υποδομών για το θέμα στα Τέμπη.

Λαφαζάνης: Αναφορά για την αξιοποίηση του ΙΓΜΕ
Ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Λαφαζάνης Παναγιώτης, καταθέτει αναφορά με την οποία το Συνδικάτο Εργαζομένων στο ΙΓΜΕ απευθύνεται στους υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο βουλευτής μέσω της αναφοράς προς τους Υπουργούς ζητά:

1. Η διοίκηση του Ινστιτούτου και η Πολιτική Ηγεσία των συναρμόδιων Υπουργείων να μην αγνοούν το ΙΓΜΕ, τον κατεξοχήν θεσμοθετημένο Σύμβουλο της Πολιτείας σε γεωτεχνικά θέματα, αλλά να τον αξιοποιούν τόσο για την αντιμετώπιση του σοβαρού γεωτεχνικού προβλήματος που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας με τις καταπτώσεις των ογκολίθων στα Τέμπη, όσο και σε όποιο σημαντικό γεωτεχνικό πρόβλημα προκύψει στο μέλλον.

Εγγραφο εργαζομένων του ΙΓΜΕ

"Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ θεωρούν απαράδεκτη την στάση της Διοίκησης του Ινστιτούτου και της Πολιτικής Ηγεσίας των συναρμόδιων Υπουργείων/ που, ενώ η Ελλάδα αντιμετωπίζει στα Τέμπη ένα σοβαρό γεωτεχνικό πρόβλημα και με την πρωτοφανή κατάπτωση ογκόλιθων τεράστιων διαστάσεων, έχει κόψει τη χώρα στα δύο, αφήνουν το ΙΓΜΕ/ τον κατεξοχήν θεσμοθετημένο Σύμβουλο της Πολιτείας σε γεωτεχνικά θέματα, ανενεργό.

Η μη παρουσία των ειδικών γεωτεχνικών που διαθέτει το ΙΓΜΕ (που έχουν αντιμετωπίσει με επιτυχία ανάλογες ή και μεγαλύτερες γεωτεχνικές καταστροφές), την ίδια στιγμή που από τα ΜΜΕ παρέλασε μια σειρά επιστημόνων, ορισμένοι εκ των οποίων δεν έχουν γεωτεχνική κατάρτιση, μας βάζει σε ανησυχία σχετικά με -την ερμηνεία της αιτίας των βροχοπτώσεων και την λήψη των αναγκαίων μέτρων οπό κατάστασης.

Επειδή πιστεύουμε ότι/ τόσο το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όσο και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν θα ακολουθήσουν την πολιτική υποβάθμισης των Ινστιτούτου, που είχε εφαρμόσει η προηγούμενη Κυβέρνηση, θεωρούμε άμεση και επιβεβλημένη την εμπλοκή του Ινστιτούτου.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι αντιμετωπίστηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ με την ίδια πολιτική υποβάθμισης και η έρευνα των υπόγειων νερών, και είχε ως αποτέλεσμα την έκθεση και την καταδίκη της χώρας μας από την Ε.Ε. για την μη εφαρμογή της Οδηγίας 2000/60.

Δεν είναι ανάγκη να ανακαλύπτουμε τον τροχό σε μια σειρά από ερευνητικά αντικείμενα στα οποία το ΙΓΜΕ έχει και την απαραίτητη υποδομή και πολύχρονη εμπειρία στην  αντιμετώπιση τους.

Η Ε.Γ. του Συνδικάτου"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v