Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΝΚΑ: Προσφυγή στο ΣτΕ για τέλη κυκλοφορίας

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με την οποία ζητούν να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση που επιβάλει τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας και τα περιβαλλοντικά τέλη, κατέθεσαν η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος ΙΝΚΑ.

ΙΝΚΑ: Προσφυγή στο ΣτΕ για τέλη κυκλοφορίας
Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με την οποία ζητούν να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση που επιβάλει τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας και τα περιβαλλοντικά τέλη, κατέθεσαν η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος ΙΝΚΑ και δύο ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

Στην προσφυγή υποστηρίζουν ότι η υπουργική απόφαση είναι παράνομη, αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαική Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και την Συνθήκη της Ευρωπαικής Κοινότητας.
 
Συγκεκριμένα, υποστηρίζεται οτι η εκδοση της υπουργικής απόφασης για τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και για τα περιβαλλοντικά τέλη θα έπρεπε να προβλέπεται από διάταξη νόμου και όχι από Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καθώς «δεν έχουν τον παραμικρό ανταποδοτικό χαρακτήρα».

Επιπλέον επισημαίνεται οτι επιβάλλεται αυξημένο τέλος κυκλοφορίας στους κατόχους παλαιών αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού με την τυπική επίκληση περιβαλλοντικών κριτηρίων, αλλά με μόνο κριτήριο την ημερομηνία κυκλοφορίας του αυτοκινήτου στην Ελλάδα και τον κυβισμό του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v