Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΣΕ:Στις 4/1 το πόρισμα για το συμβάν στις Σέρρες

Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται το παρολίγον σιδηροδρομικό ατύχημα έξω από τις Σέρρες, το βράδυ της Κυριακής, ενώ στις 4 Ιανουαρίου αναμένεται το πόρισμα της επιτροπής του ΟΣΕ το οποίο θα καταλογίζει ευθύνες.

ΟΣΕ:Στις 4/1 το πόρισμα για το συμβάν στις Σέρρες
Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το παρολίγον σιδηροδρομικό ατύχημα έξω από τις Σέρρες, το βράδυ της Κυριακής, ενώ στις 4 Ιανουαρίου αναμένεται το πόρισμα της επιτροπής του ΟΣΕ το οποίο θα καταλογίζει ευθύνες, ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΔΙΣΥ, Δ. Ρουσσόπουλος. 

Ήδη σε διαθεσιμότητα βρίσκονται οι δυο σταθμάρχες Δράμας και Σερρών, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το περιστατικό υποβαθμίστηκε με αποτέλεσμα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών να ενημερωθεί σήμερα το πρωί από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΔΙΣΥ, κ. Δημήτρη Ρουσσόπουλο.

Αναλυτικά, το βράδυ της Κυριακής 27/12, η αμαξοστοιχία InterCity 91 με 55 επιβάτες και κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, από Αλεξανδρούπολη, πήρε εντολή να αλλάξει ράγες στο σταθμό Γαζώρου Σερρών, προκειμένου να εξυπηρετηθεί και η κυκλοφορία της αμαξοστοιχίας 444 που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση με τελικό προορισμό την Κωνσταντινούπολη και μετέφερε 37 επιβάτες.

Αντίστοιχα, όμως, η αμαξοστοιχία 444 πήρε εντολή από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Σερρών να αλλάξει ράγες στο σταθμό Φωτολίβου, εντολή η οποία ουσιαστικά, έφερε τις δύο αμαξοστοιχίες να κινούνται στην ίδια γραμμή σε αντίθετη κατεύθυνση.

Η σύγκρουση απεφεύχθη χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των μηχανοδηγών που είδαν ότι τα τρένα κινούνται το ένα προς το άλλο, ενώ το συμβάν έγινε αντιληπτό και μέσω της ενδοεπικοινωνίας από τους αρμόδιους σιδηροδρομικούς του ΕΔΙΣΥ.

Αμέσως τα τρένα ακινητοποιήθηκαν στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λευκοθέας σε απόσταση μόλις 500 μέτρων το ένα από το άλλο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, η συνέπεια του περιστατικού ήταν η ολιγόλεπτη καθυστέρηση, ωστόσο, σύμφωνα με εκπροσώπους των εργαζομένων στην περίοδο 2005-2008 έχουν σημειωθεί 23 μεγάλα ατυχήματα με θύματα τέσσερις μηχανοδηγούς, ενώ δυο μηχανοδηγοί έχουν μείνει ανάπηροι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v