Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκπρόσωπος του ΧΑ στον διάλογο για το φορολογικό

Τη συμμετοχή εκπροσώπου του Χρηματιστηρίου στον επικείμενο διάλογο για το φορολογικό ζήτησε με επιστολή που απέστειλε την Παρασκευή στο Χ.Α. ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Δημ. Γεωργακόπουλος.

Εκπρόσωπος του ΧΑ στον διάλογο για το φορολογικό
Τη συμμετοχή εκπροσώπου του Χρηματιστηρίου στον επικείμενο διάλογο για το φορολογικό ζήτησε με επιστολή που απέστειλε την Παρασκευή στο Χ.Α. ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, κ. Δημ. Γεωργακόπουλος.

Θέματα όπως η φορολόγηση μερισμάτων, υπεραξιών αλλά και το πλαίσιο το οποίο θα διέπει τον τρόπο φορολόγησης των ξένων θεσμικών επενδυτών είναι τα σημεία που συνδέονται άμεσα με τη χρηματιστηριακή αγορά και τα οποία στο παρελθόν αποτέλεσαν σημείο διαφωνιών διαφόρων παραγόντων.

Μερίδα των εκπροσώπων του υπουργείου Οικονομικών δήλωνε τότε πως οι διακρατικές συμφωνίες θα πρέπει να εφαρμοστούν με τον απλούστερο τρόπο ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω ταλαιπωρία για τους ξένους επενδυτές.

Υπήρχε ωστόσο και η αντίθετη άποψη, σύμφωνα με την οποία οι ξένοι επενδυτές θα έπρεπε να λαμβάνουν άδεια απαλλαγής από τη φορολόγηση στην Ελλάδα από τις τοπικές τους εφορίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v