Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπακωνσταντίνου: Πρόγραμμα ανατροπών το ΠΣΑ

Δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε λόγος να αφήσουμε τη φοροδιαφυγή, την αδιαφάνεια και την κακοδιαχείριση, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σε δήλωσή του στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία".

Παπακωνσταντίνου: Πρόγραμμα ανατροπών το ΠΣΑ
Δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε λόγος να αφήσουμε τη φοροδιαφυγή, την αδιαφάνεια και την κακοδιαχείριση, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σε δήλωσή του στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία".   

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει λόγος για χάσιμο, για αυτό και στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης τέθηκε ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ σε τρία χρόνια, έως το 2012, και όχι στην τετραετία.

Ειδικότερα, ο υπουργός δήλωσε τα εξής: "Το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) δεν είναι απλώς ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Είναι ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας, ένα πρόγραμμα ριζικών ανατροπών: στη φορολογία, στον προϋπολογισμό, στη λειτουργία του κράτους, στο παραγωγικό μας πρότυπο.

Αυτές οι μεγάλες αλλαγές έχουν ήδη ξεκινήσει. Κάποιες αποδίδουν άμεσα, άλλες μεσοπρόθεσμα. Η χώρα μας έχει ήδη χάσει πολύτιμο χρόνο, πολλές ευκαιρίες. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Γι’ αυτό και ο Πρωθυπουργός ζήτησε να προχωρήσουν γρήγορα όλες οι αλλαγές, όλες οι αναγκαίες τομές στο κράτος και στην οικονομία.

Γι’ αυτό και στο ΠΣΑ τέθηκε ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ σε τρία χρόνια, μέχρι το 2012, ξεκινώντας από τη μείωση κατά 4 μονάδες το 2010. Δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε λόγος να συνεχίσουν οι δημόσιες δαπάνες να αυξάνονται ανεξέλεγκτα και να διοχετεύονται σε σπατάλες, χωρίς στόχευση, χωρίς να στηρίζουν ουσιαστικά τα δημόσια αγαθά και τη δημιουργία νέων προοπτικών ανάπτυξης για τη χώρα.

Δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε λόγος να αφήσουμε τη φοροδιαφυγή και τις χαριστικές πρακτικές να συνεχίσουν να αποτελούν πρόκληση στα μάτια των πολιτών που βλέπουν αδικία, άνιση μεταχείριση και ελάχιστη ανταπόδοση από το φορολογικό σύστημα.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για την αδιαφάνεια και την κακοδιαχείριση που υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος, εντείνουν το αίσθημα αδικίας και θίγουν την αξιοπρέπεια των Ελλήνων.

Η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει. Η κυβέρνηση έχει και τη βούληση και το πρόγραμμα να κάνει εκείνες τις τομές που είναι αναγκαίες. Και η Ελληνική κοινωνία, είναι σαφές, είναι αποφασισμένη να συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια. Μαζί θα δουλέψουμε για το αυτονόητο: το συμφέρον και την προοπτική της χώρας μας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v