Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Παγανιά" ΣΔΟΕ για αποδείξεις

Στο… κυνήγι των αποδείξεων έχουν επιδοθεί ελεγκτές του ΣΔΟΕ θέτοντας στο στόχαστρο νυχτερινά κέντρα, το λιανεμπόριο και τη διακίνηση προϊόντων.

Παγανιά ΣΔΟΕ για αποδείξεις
Στο… κυνήγι των αποδείξεων έχουν επιδοθεί ελεγκτές του ΣΔΟΕ θέτοντας στο στόχαστρο νυχτερινά κέντρα, το λιανεμπόριο και τη διακίνηση προϊόντων.

Από τους ελεγκτές της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων δεν ξεφεύγουν ούτε οι καταναλωτές, οι οποίοι σε καμία περίπτωση βέβαια δεν κινδυνεύουν με πρόστιμα αλλά δέχονται "φιλικές συστάσεις". "Οι έλεγχοι δεν αφορούν τόσο στη βεβαίωση παραβάσεων αλλά στην εμπέδωση φορολογικής συνείδησης κλίματος ελέγχου στην αγορά", λέει αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, που διευκρινίζει πως στην περίπτωση όπου εντοπίζονται επιχειρήσεις, οι οποίες δεν εκδίδουν αποδείξεις, οι ελεγκτές θα προχωρούν σε ελέγχους και πρόστιμα.

Η κινητοποίηση της ΥΠΕΕ που ξεκίνησε προ των εορτών και συνεχίζεται με διπλασιασμό των συνεργείων ελέγχου έχει στόχο να ενισχύσει το "κίνημα αποδείξεων", όπως χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών την κινητοποίηση των πολιτών να ζητούν αποδείξεις, ενώ αναμένεται να συμβάλει και στη σημαντική αύξηση των εσόδων του Δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v