Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Σηφουνάκη με πρόεδρο ΕΣΑμεΑ

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία αναφορικά με τις μεταφορές και τις επικοινωνίες ανέδειξε ο Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ κ. Βαρδακαστάνης κατά τη συνάντησή του με τον κ. Σηφουνάκη

Συνάντηση Σηφουνάκη με πρόεδρο ΕΣΑμεΑ
Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους αναφορικά με τις μεταφορές και τις επικοινωνίες ανέδειξε ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης κατά τη συνάντησή του με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ν. Σηφουνάκη, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη διασφάλισης της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στις υποδομές και υπηρεσίες του τομέα μεταφορών και επικοινωνιών.

Ο κ. Βαρδακαστάνης παρέδωσε στο κ. Σηφουνάκη και σχετικό Υπόμνημα, στο οποίο υπογραμμίζεται η ανάγκη προώθησης μέτρων που θα οδηγήσουν στην άρση των πάσης φύσεως εμποδίων που οδηγούν τα άτομα με αναπηρία στον αποκλεισμό, καθώς και της διασφάλισης της ισότιμης συμμετοχής τους στα κοινωνικά δρώμενα.

Δεδομένου ότι η προσβασιμότητα των υποδομών και υπηρεσιών (συμβατικών και ηλεκτρονικών) αποτελεί «κλειδί» για την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία, η οποία παράλληλα αποτελεί και μια σημαντική διάσταση άνεσης και ασφάλειας για όλους τους πολίτες, η Συνομοσπονδία κατέθεσε σειρά προτάσεων – μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση.

***Το πλήρες κείμενο του υπομνήματος επισυνάπτεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v