Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κριτική Σταϊκούρα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

Οι πρώτες 100 ημέρες της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ έφεραν περισσότερη αβεβαιότητα στην οικονομία, περισσότερη ανασφάλεια στις συναλλαγές αναφέρει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα της Οικονομίας της ΝΔ, Χ. Σταϊκούρας.

Κριτική Σταϊκούρα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
Οι πρώτες 100 ημέρες της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ έφεραν περισσότερη αβεβαιότητα στην οικονομία, περισσότερη ανασφάλεια στις συναλλαγές, περισσότερη αβεβαιότητα και σύγχυση στους πολίτες αναφέρει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της ΝΔ, Χ. Σταϊκούρας.

Αναλυτικότερα ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας, βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, για το Οικονομικό Κλίμα στην Ελλάδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς, οι πρώτες 100 ημέρες της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ έφεραν περισσότερη αβεβαιότητα στην οικονομία, περισσότερη ανασφάλεια στις συναλλαγές, περισσότερη αβεβαιότητα και σύγχυση στους πολίτες.

Αυτή η ανασφάλεια απεικονίζεται και στο Δείκτη Οικονομικού Κλίματος, που δημοσίευσε χθες το Ι.Ο.Β.Ε., σύμφωνα με τον οποίο η Ελλάδα συνεχίζει την πτωτική τάση που ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2009, ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη συνεχίζει την πορεία ανάταξης.

Να σημειωθεί ότι, από το Μάρτιο του 2009, η Ελλάδα, όπως και συνολικά η Ευρωπαϊκή Ένωση, είχαν μπει σε μία πορεία σταθερής βελτίωσης του οικονομικού κλίματος.
Από τον Οκτώβριο, και ενώ η ανοδική πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζεται, φτάνοντας στο 92 το Δεκέμβριο, αντίθετα το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα επιδεινώθηκε, πέφτοντας στο 64.

Το κλίμα αυτό επιδεινώνεται καθημερινά από τις επιπολαιότητες, τους αυτοσχεδιασμούς, τις αντιφατικές διαρροές, τις παλινωδίες, την αναβλητικότητα και την αναποφασιστικότητα της Κυβέρνησης.

Η αλλαγή στον χρονικό ορίζοντα του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, οι λογιστικές ακροβασίες στα μεγέθη του Προϋπολογισμού, οι αμφιταλαντεύσεις στην εισοδηματική πολιτική, η «απόσυρση» της απόσυρσης των αυτοκινήτων με τη διατήρηση του εισπρακτικού μέτρου στα τέλη κυκλοφορίας, η κατάθεση της πρόχειρης, ασαφούς και αντίθετης προς το Σύνταγμα τροπολογίας για την αύξηση του φόρου δωρεών και γονικών παροχών, ο παροπλισμός των επενδυτικών προοπτικών της οικονομίας και η έλλειψη στελέχωσης του κρατικού μηχανισμού έχουν επιδράσει αρνητικά στο οικονομικό κλίμα στη χώρα μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v