Σε πρωινή εκδήλωση στο λιμάνι του Πειραιά η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Τ. Κατσέλη, αναφέρθηκε στην ανάγκη σύστασης δύο επιτροπών διαβούλευσης για τις θαλάσσιες συγκοινωνίες και τον θαλάσσιο τουρισμό.
Αναλυτικά, η Υπουργός αναφέρθηκε στο σχέδιο της κυβέρνησης να αναδειχθεί η ιδιαίτερη σημασία της κρουαζιέρας στην οικονομική ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων. Τόνισε την ανάγκη να συνδεθεί ο τομέας της κρουαζιέρας με την ελληνική οικονομία, με επιθετικότερη πολιτική σε θέματα προσέλκυσης επενδύσεων και αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη εξαγγελθεί η σύσταση δύο επιτροπών διαβούλευσης για τις θαλάσσιες συγκοινωνίες και τον θαλάσσιο τουρισμό, όπου θα εξετασθούν και όλα τα θέματα που άπτονται του ρυθμιστικού και κανονιστικού πλαισίου.