Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Λάθος η έξοδος της Ελλάδας από ευρωζώνη

Ως μεγάλο λάθος χαρακτηρίζει στέλεχος της S&P το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αποσυρθεί από την ευρωζώνη, καθώς οι αρνητικές συνέπειες θα είναι πολύ μεγαλύτερες από τα όποια οφέλη.

S&P: Λάθος η έξοδος της Ελλάδας από ευρωζώνη
Ως μεγάλο λάθος χαρακτηρίζει στέλεχος της S&P το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αποσυρθεί από την ευρωζώνη, καθώς οι αρνητικές συνέπειες θα είναι πολύ μεγαλύτερες από τα όποια οφέλη, μεταδίδει το Reuters. 

Σε άρθρο του στην γερμανική εφημερίδα «Boersen-Zeitung» ο κ. Moritz Kraemer, κορυφαίο στέλεχος της Standard & Poor’s, τονίζει ότι εάν η Ελλάδα αποφασίσει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη τότε η αξιολόγηση των ομολόγων της θα πέσει στο επίπεδο «junk».

Παράλληλα ο κ. Kraemer υποστηρίζει ότι είναι πολύ δύσκολο και σαφώς λανθασμένο για οποιαδήποτε χώρα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, με δεδομένο ότι το κόστος γι’ αυτή την κίνηση θα είναι ιδιαίτερα βαρύ και θα «διαγράψει» τα όποια οφέλη.

Αναφερόμενος στην περίπτωση της Ελλάδας τονίζει ότι: «εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, τότε η αξιολόγηση των ομολόγων της θα υποχωρήσει –βάσει της εκτίμησης της S&P- κατά τέσσερις βαθμίδες, φθάνοντας στο επίπεδο «junk»». Στην περίπτωση που μία χώρα όπως η Ισπανία ή Ιταλία πραγματοποιήσουν μία τέτοια κίνηση τότε «θα υπάρξει υποβάθμιση των ομολόγων τους κατά δύο ή τρεις βαθμίδες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v