Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγκρίθηκε το Πρόγραμμα Σταθερότητας & Ανάπτυξης

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε το νέο ΠΣΑ, το οποίο πρόκειται να κατατεθεί στην Ε.Ε., μετά τη συζήτησή του στη  Επιτροπή Οικονομική και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.

Εγκρίθηκε το Πρόγραμμα Σταθερότητας & Ανάπτυξης
Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε το νέο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΣΑ) , το οποίο πρόκειται να κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αύριο, μετά τη συζήτησή του στη μικτή Επιτροπή Οικονομική και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.

Το ΠΣΑ περιγράφει τους στόχους και τις πολιτικές της δημοσιονομικής πολιτικής ώστε το έλλειμμα να φτάσει κάτω από το 3% του ΑΕΠ έως το 2012, αλλά και το πρόγραμμα ριζικών τομών και αλλαγών της Κυβέρνησης που αποσκοπούν στον τερματισμό της κακοδιαχείρισης και της σπατάλης του δημοσίου χρήματος, στην αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου και των μηχανισμών αναδιανομής του εισοδήματος, στην απελευθέρωση των δυνατοτήτων της οικονομίας, των πολιτών και όλων των δημιουργικών και παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, στην καθιέρωση της διαφάνειας ως βασικής αρχής στη λειτουργία του κράτους, στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας των στατιστικών και δημοσιονομικών στοιχείων, των πολιτικών και της ίδιας της χώρας και στη δημιουργία μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και κράτους.

Το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής είναι εμπροσθοβαρές με μείωση του ελλείμματος κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ το 2010, 3,1 μονάδες το 2011 και 2,8 μονάδες το 2012. Εμπροσθοβαρές είναι και ως προς την υλοποίηση των πολιτικών της Κυβέρνησης.

Στο ΠΣΑ παρουσιάζονται αναλυτικά με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τα μέτρα και οι πολιτικές που συντελούν στη δημοσιονομική διόρθωση του 2010, αλλά και το σύνολο του μεταρρυθμιστικού προγράμματος που συντελεί στο στόχο της δημοσιονομικής προσαρμογής, της ενίσχυσης της αξιοπιστίας των στοιχείων και των πολιτικών μας και στους στόχους της ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής, της ανταγωνιστικότητας και της ανασυγκρότησης της χώρας μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v