Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση προέδρου ΤΕΕ με τον Τομεάρχη Μ. Χαλκίδη

Δραματική χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Γ. Αλαβάνος την κατάσταση στο σύνολο των διπλωματούχων μηχανικών εξαιτίας της γενικευμένης κρίσης στα δημόσια έργα κατά τη συνάντηση με τον Τομεάρχη Δημοσίων Έργων της Ν.Δ.

Συνάντηση προέδρου ΤΕΕ με τον Τομεάρχη Μ. Χαλκίδη
Δραματική και πρωτοφανή χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιάννης Αλαβάνος την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σχεδόν το σύνολο των διπλωματούχων μηχανικών της χώρας εξαιτίας της γενικευμένης κρίσης στα δημόσια και ιδιωτικά έργα κατά τη συνάντηση που είχε με τον Τομεάρχη Δημοσίων Έργων της Ν.Δ. και Βουλευτής Ημαθίας Μιχάλη Χαλκίδη, τον οποίο συνόδευαν τα στελέχη του τομέα Δ. Παπαγιαννίδης, Δ. Σταμενίτης και Σωκρ. Αλεξιάδης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Γιάννης Θεοδωράκης και τα μέλη της Δ.Ε. ΤΕΕ Θ. Δραγκιώτης και Κ. Μακέδος.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Αλαβάνος, το ΤΕΕ επιδιώκει την καλή συνεργασία με την Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση και αυτό διευκολύνεται από το γεγονός ότι οι προτάσεις που παράγει το ΤΕΕ είναι υπέρ της ανάπτυξης του τόπου. Αυτή την περίοδο, όπως είπε, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης έχουν ανοίξει ή διαφαίνεται να ανοίγουν επτά «μέτωπα» για τα οποία το ΤΕΕ έχει διαμορφωμένες θέσεις-προτάσεις.

Τα θέματα αυτά είναι: το φορολογικό, το ασφαλιστικό, η οικοδομική δραστηριότητα, η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, τα επαγγελματικά δικαιώματα, η διοικητική μεταρρύθμιση, το θεσμικό πλαίσιο δημοσίων έργων και μελετών.

Από την πλευρά του ο κ. Χαλκίδης, δήλωσε:

«Κατ’ αρχάς θα ήθελα να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου προς το ΤΕΕ το οποίο αποτελεί το θεσμοθετημένο τεχνικό σύμβουλο της Πολιτείας. Ως υπεύθυνος του Τομέα Δημοσίων Έργων δεσμεύομαι ότι θα βρίσκομαι εγώ και οι συνεργάτες μου σε διαρκή συνεργασία και θα φροντίσουμε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις προτάσεις του ΤΕΕ για την ανάπτυξη της χώρας.

Η Ν.Δ. και ο ίδιος προσωπικά θα στηρίξουμε την Κυβέρνηση σε όλες τις προσπάθειές της εφ’ όσον βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση, έχοντας πάντα υπόψη μας τη σπουδαιότητα του Τομέα των Δημοσίων Έργων για κάθε χώρα. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλουμε με παρεμβάσεις και προτάσεις, ελέγχοντας παράλληλα την κυβερνητική εξουσία προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v