Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο "άλμα" στο spread του 10ετούς

Σε ιστορικά υψηλά εκτινάχθηκε το ασφάλιστρο κινδύνου (CDS) του ελληνικού 5ετούς τίτλου, ενώ νέο "άλμα" καταγράφεται στο spread του ελληνικού δεκαετούς έναντι του αντίστοιχου γερμανικού, μετά τις δηλώσεις του Ζ.Κ.Τρισέ.

Νέο άλμα στο spread του 10ετούς
Σε ιστορικά υψηλά εκτινάχθηκε το ασφάλιστρο κινδύνου (CDS) του ελληνικού 5ετούς τίτλου, ενώ νέο "άλμα" καταγράφεται στο spread του ελληνικού δεκαετούς έναντι του αντίστοιχου γερμανικού, μετά τις δηλώσεις του ευρωπαίου κεντρικού τραπεζίτη Ζ.Κ.Τρισέ.

Το spread για τα 10ετή ομόλογα διαμορφώνεται κοντά στις 280 μονάδες βάσης, ενώ αναρριχήθηκε έως τις 294 μονάδες βάσης, στα υψηλότερα επίπεδα από το Φεβρουάριο του 2009. Το spread διαμορφωνόταν στις 259 μονάδες βάσης εχθές.

Το spread του διετούς και του τριετούς ομολόγου κινούνται στα επίπεδα του 3,17% και 3,28% αντίστοιχα.   

Σε νέα ιστορικά υψηλά, διαμορφώνονται τα CDS των 5ετών ομολόγων -βάσει στοιχείων της CMA, τα οποία δημοσιεύει το Reuters-, καθώς άγγιξαν το επίπεδο των 340 μονάδων βάσης έναντι 327 μονάδων βάσης που βρίσκονταν χθες.

Ο κ. Τρισέ, στην ομιλία του μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ για τα επιτόκια, ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι η ΕΚΤ δεν θα αλλάξει τον σχεδιασμό της για τις minimum αξιολογήσεις με βάση τις οποίες θα γίνονται αποδεκτά τα κρατικά ομόλογα ως εχέγγυα από την τράπεζα για παροχή ρευστότητας.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση νέας υποβάθμισης της Ελλάδας και από τη Moody's κάτω της κλίμακας Α, οι ελληνικοί τίτλοι δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εχέγγυα για άντληση ρευστότητας από την ΕΚΤ από το 2011, όταν η minimum αξιολόγηση με βάση την οποία θα γίνονται αποδεκτοί οι τίτλοι θα επιστρέψει στο Α-.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v