ΕΣΕΕ: Θετική η πρώτη αντίδραση για ΠΣΑ

Θετική είναι η πρώτη αντίδραση του εμπορικού κόσμου για το Πρόγραμμα Σταθερότητας, αν και εκφράζονται επιφυλάξεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και για τα μέτρα τόνωσης της αγοράς, τονίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

ΕΣΕΕ: Θετική η πρώτη αντίδραση για ΠΣΑ
Θετική είναι η πρώτη αντίδραση του εμπορικού κόσμου για το Πρόγραμμα Σταθερότητας, αν και εκφράζονται επιφυλάξεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και για τα μέτρα τόνωσης της αγοράς, τονίζει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, κ. Βασίλης Κορκίδης.

Αναλυτικότερα, σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Βασίλης Κορκίδης, υποστήριξε ότι η πρώτη αντίδραση του εμπορικού κόσμου για το τριετές πρόγραμμα εξόδου της οικονομίας από την κρίση είναι θετική, παρ’ όλα αυτά το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο ταμειακούς στόχους για τον περιορισμό του ελλείμματος, χωρίς να δημιουργεί άμεσες προϋποθέσεις για ουσιαστική ανάπτυξη και τόνωση της αγοράς.

Ο κ. Κορκίδης εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τους τρόπους αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και κυρίως για την ανταποδοτικότητα του προγράμματος στην αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας.

Αν και πολλά μέτρα βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση ενίσχυσης της σταθερότητας, κρίνονται φιλόδοξα, όσον αφορά κυρίως στη μείωση της δημόσιας σπατάλης, στην αύξηση των εσόδων και στις αποκρατικοποιήσεις, χωρίς να προσεγγίζουν ένα πραγματικό και ρεαλιστικό σχέδιο ουσιαστικής ανάπτυξης.

Εν όψει μάλιστα των προβλέψεων για αρνητική ανάπτυξη το 2010 και για εκτίναξη της ανεργίας την ίδια περίοδο, η αναγκαιότητα για την υιοθέτηση νέων διαρθρωτικών μέτρων ενισχύεται.

Η ΕΣΕΕ θα τοποθετηθεί αναλυτικά επί του συνόλου του προγράμματος, για το οποίο εύχεται και ελπίζει στην επιτυχή υλοποίησή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v