Συνάντηση ΟΒΕ με το Γ.Γ. Εμπορίου

Την προώθηση ενός ολοκληρωμένου και αδιάβλητου ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου εισροών – εκροών όγκου καυσίμων, συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν χθες, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος και ο Γ.Γ Εμπορίου κ. Κομνηνός.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Συνάντηση ΟΒΕ με το Γ.Γ. Εμπορίου
Την προώθηση ενός ολοκληρωμένου και αδιάβλητου ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου εισροών – εκροών όγκου καυσίμων, συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν χθες, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος και ο Γ.Γ Εμπορίου κ. Στέφανος Κομνηνός.

Η ΟΒΕ σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της χαιρετίζει τη πρωτοβουλία αυτή του Γ.Γ. και ελπίζει ότι ο διάλογος που άνοιξε θα έχει σύντομα παραγωγικά αποτελέσματα προς όφελος των καταναλωτών, του Δημοσίου και των πρατηριούχων.

Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της ΟΒΕ ζήτησαν την ταχεία προώθηση της διαδικασίας έκδοσης των σχετικών αποφάσεων για την εγκατάσταση και τη χρηματοδότηση του συστήματος, ώστε να λήξει μια κατάσταση που αποβαίνει σε βάρος του κλάδου και των καταναλωτών.

Τόνισαν δε ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της πάταξης του λαθρεμπορίου και του παρεμπορίου με την απομονωμένη εγκατάσταση παλαιού τύπου ταμειακών μηχανών, όπως απαιτεί ο ΣΕΕΠΕ, καθώς όπως επεσήμαναν οι ταμειακές αυτές δεν ελέγχουν απολύτως τίποτα, αλλά αποτελούν ένα παραπλανητικό ανάχωμα, για να μη προχωρήσει ο πραγματικός έλεγχος των ποσοτήτων καυσίμων που διακινούνται σε άλλα επίπεδα.

Η Ομοσπονδία ελπίζει ότι το σύστημα θα αποτελέσει, μαζί με άλλα τεχνολογικά μέσα τη βάση για την εφαρμογή κάθετων ηλεκτρονικών ελέγχων σε όλα τα επίπεδα, ώστε να εξαλειφθεί κάθε οδός διαφυγής λαθρεμπορικού καυσίμου.

Η ΟΒΕ επεσήμανε την συμβατότητα του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου εισροών – εκροών όγκου καυσίμων με τα συστήματα ελέγχου διαρροών καυσίμων στο περιβάλλον, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται με μια εγκατάσταση και ο στόχος της προστασίας του περιβάλλοντος μειώνοντας ταυτόχρονα κατά πολύ το κόστος εφαρμογής της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Ο Γεν. Γραμματέας εκδήλωσε την συμφωνία του με την εγκατάσταση του συστήματος και υποσχέθηκε τη προώθησή του. Συμφωνήθηκε να συνεχισθεί ο διάλογος με εντατικές συναντήσεις εργασίας, ώστε να λυθούν τα τεχνικά και άλλα προβλήματα εγκατάστασης των συστημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v