ΥΠΟΙΚ: "Ρεαλιστικές οι προβλέψεις του ΠΣΑ"

Οι μακροοικονομικές προβλέψεις που περιέχονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, που «βλέπουν» την ελληνική οικονομία να αναπτύσσεται και πάλι από το 2011, είναι ρεαλιστικές, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών σε τραπεζικό συνέδριο.

ΥΠΟΙΚ: Ρεαλιστικές οι προβλέψεις του ΠΣΑ
Οι μακροοικονομικές προβλέψεις που περιέχονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, που «βλέπουν» την ελληνική οικονομία να αναπτύσσεται και πάλι από το 2011, είναι ρεαλιστικές, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στο συνέδριο που πραγματοποιούν σήμερα Financial Times με θέμα το μέλλον της τραπεζικής στην Ελλάδα, μεταδίδει το Reuters.

«Πιστεύουμε πως το μακροοικονομικό σενάριο είναι ρεαλιστικό», τόνισε, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα θα βρεθεί σε οριακή ύφεση το 2010, με την ανάκαμψη να γίνεται εμφανής στο β’ εξάμηνο του έτους και τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης να επιστρέφουν το 2011».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε επίσης πως η Ελλάδα δεν περιμένει καμία διάσωση, δεν έχει ζητήσει καμία οικονομική βοήθεια και πως η χώρα θα μπορέσει να καλύψει το δανειακό της πρόγραμμα τους επόμενους μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v