Παπανδρέου: Είμαστε εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης

Για πρωτοφανή κρίση έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, προσθέτοντας ότι η χώρα έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής και κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης.

Παπανδρέου: Είμαστε εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης
Για πρωτοφανή κρίση έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, στην ομιλία του στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, προσθέτοντας ότι η χώρα έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής και κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης.    

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι δεν υπάρχει ούτε μέρα για χάσιμο, σημειώνοντας ότι οι στόχοι του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης είναι: 

-  Να κάνουμε στο συντομότερο δυνατό χρόνο τις μεγάλες τομές που εδώ και πολλά χρόνια χρειάζεται η χώρα μας.

-  Να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποφύγουμε τους κινδύνους αλλά στη διαδρομή αυτή -και αυτό είναι το βασικότερο πολιτικό μήνυμα στον Ελληνικό λαό- να είμαστε πάνω από όλα δίκαιοι.

Να επιμερίσουμε με τον πιο δίκαιο δυνατό τρόπο τα βάρη για την έξοδο της χώρας από την κρίση, προστατεύοντας ιδιαίτερα χαμηλόμισθους, φτωχότερα στρώματα και διασφαλίζοντας και τη μεσαία τάξη. 

- Και ταυτόχρονα να λύσουμε τα προβλήματά μας -όχι πρόσκαιρα- αλλά με τρόπο που αντέχει στο χρόνο, να είναι βιώσιμη η λύση, να μην βρούμε μπροστά μας το ίδιο πρόβλημα σε δύο ή τρία χρόνια. Να δούμε θετικά το θέμα για το μέσο πολίτη, διότι αυτές οι αλλαγές θα βάλουν μία τάξη, την ευνομία που ζητά ο πολίτης. 

Το πρόγραμμα σταθερότητας είναι μέρος των μεγάλων ανατροπών που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση, υπογράμμισε, εκφράζοντας παράλληλα τη σιγουριά του ότι "θα τα καταφέρουμε".

"Θα τα καταφέρουμε και θα ξαναδώσουμε περηφάνεια και αυτοπεποίθηση στη χώρα μας και τους Έλληνες, που είναι βασικό, κυρίαρχο διακύβευμα για να ανοίξουμε το ταχύτερο δυνατό μια νέα σελίδα ανάπτυξης, πράσινης ανάπτυξης, δικαιοσύνης και ευνομίας στη χώρα μας", σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v