Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θ. Πάγκαλος: Κλείσιμο και συγχώνευση ΔΕΚΟ

Το κλείσιμο και τη συγχώνευση δημοσίων επιχειρήσεων και υπηρεσιών κοινής ωφελείας προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος μετά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής ΟΚΠ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θ. Πάγκαλος: Κλείσιμο και συγχώνευση ΔΕΚΟ
Το κλείσιμο και τη συγχώνευση δημοσίων επιχειρήσεων και υπηρεσιών κοινής ωφελείας προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος μετά το πέρας της, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, πρώτης συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Όπως ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Πάγκαλος, το πρώτο θέμα το οποίο συζητήθηκε στην Επιτροπή είναι η εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης, με την εξειδίκευση των στόχων του στα επιμέρους υπουργεία και τη διαμόρφωση ενός χρονοδιαγράμματος για την παρακολούθηση της εξέλιξής του.

Ο κ. Θ. Πάγκαλος είπε ότι η Επιτροπή θα συνεδριάζει τακτικά προς τούτο και η επόμενη συνεδρίασή της θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Το δεύτερο θέμα που συζητήσαμε, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ήταν μια πολιτική νοικοκυρέματος των δημοσίων επιχειρήσεων και υπηρεσιών κοινής ωφελείας, όπου επισημάνθηκαν περιπτώσεις για τις οποίες θεωρούμε ότι το αντικείμενό τους εξέλιπε και θα πρέπει να κλείσουν και άλλες περιπτώσεις όπου θα ήταν πιο αποτελεσματικό και πιο οικονομικό να συγχωνευτούν τέτοιες επιχειρήσεις και βέβαια συζητήσαμε μια πολιτική μείωσης των αμοιβών των προέδρων, των διευθυνόντων συμβούλων και των μελών των διοικητικών συμβουλίων.

Ερωτηθείς για το ύψος των περικοπών αυτών, ο κ. Πάγκαλος είπε χαρακτηριστικά ότι δεν θα είναι κάτι "προκρούστειο", ωστόσο επισήμανε ότι έχουν γίνει πολλές αναφορές για σκανδαλώδεις αμοιβές.

Στην ερώτηση σχετικά με ποιες δημόσιες επιχειρήσεις γίνεται αναφορά για κλείσιμο ή συγχώνευση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χωρίς να προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις έκανε λόγο για δεκάδες.

Και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή θα εργαστεί και στην επόμενη συνεδρίασή της θα υπάρξουν αποτελέσματα.

Ερωτηθείς επίσης αν απασχολεί την κυβέρνηση το θέμα των αγροτών, ο κ. Πάγκαλος απάντησε ότι σήμερα δεν συζητήθηκε αυτό το θέμα το οποίο απασχόλησε χθες το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο, προσθέτοντας ωστόσο, πως "για τους αγρότες πονούμε και αγωνιούμε, πρέπει όμως σε αυτήν τη χώρα να εφαρμόζονται οι νόμοι και κάθε επιμέρους κοινωνικό αίτημα να εντάσσεται στην ομαλή λειτουργία του κοινωνικού συνόλου".

"Κανείς δεν μπορεί να υπαγορεύσει τη θέλησή του επί των υπολοίπων με πράξεις βίας και αυθαιρεσίας, αυτό δεν θα γίνει αποδεκτό και νομίζω ότι δεν είναι αποδεκτό", κατέληξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

**Το αρχείο με τις δηλώσεις Πάγκαλου μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής στις 21/1/2010 επισυνάπτεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v