Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΣΦΑ

Μία παραίτηση και μία ευθεία αμφισβήτηση από τέσσερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΕΣΦΑ των ενεργειών του προέδρου κ. Ν. Μαυρομμάτη πυροδοτούν εξελίξεις στην απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΣΦΑ
Μία παραίτηση και μία ευθεία αμφισβήτηση από τέσσερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΕΣΦΑ των ενεργειών του προέδρου κ. Ν. Μαυρομμάτη πυροδοτούν εξελίξεις στην απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day, παραιτήθηκε χθες από τη θέση του ο αντιπρόεδρος του ΔΕΣΦΑ κ. Νίκος Πευκιανάκης και στην επιστολή του, που κοινοποιήθηκε και στην υπουργό ΠΕΚΑ κ. Τίνα Μπιρμπίλη, διαχωρίζει τη θέση του σχετικά με όσα εμπεριείχε η ανακοίνωση του Διαχειριστή στις 12 Ιανουαρίου, με την οποία καταφερόταν κατά της ΡΑΕ και ουσιαστικά διαμήνυε την πρόθεσή του να μπλοκάρει εκ νέου την είσοδο και τρίτων παικτών στην αγορά πλην της ΔΕΠΑ, και ταυτόχρονα επικρίνεται το υπουργείο για πολιτική αδράνειας.

Παράλληλα,, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΕΣΦΑ τέσσερα μέλη του, ήτοι ο κ. Χρ. Μανούρης, ο κ. Κλ. Μηλιώνης, η κ. Παρασκευή Αθανασιά και ο κ. Ευθ. Στρατής, εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους για την πολιτική που φαίνεται να προωθεί ο κ. Μαυρομμάτης.

Μάλιστα, κατέθεσαν επιστολή, στην οποία επισημαίνουν ότι δεν ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που δόθηκε στη δημοσιότητα και υπογραμμίζουν πως εκφράζει προσωπικές απόψεις οι οποίες δεν συμβαδίζουν με την απόφαση του Δ.Σ. του ΔΕΣΦΑ στις 3/12/2009, με βάση την οποία προκρινόταν το άνοιγμα της Ρεβυθούσας και σε τρίτους χρήστες.

Τα τέσσερα μέλη του Δ.Σ. τάσσονται υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς, εκφράζουν την επιφύλαξή τους για τις θέσεις της ανακοίνωσης και αποποιούνται κάθε ευθύνη που τυχόν ήθελε προκύψει.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Μαυρομμάτης είχε φέρει ως πρώτο θέμα στο χθεσινό Δ.Σ. την παροχή εξουσιοδοτήσεων ώστε να ασκεί και καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου, μετά την παραίτηση του κ. Παν. Κανελλόπουλου από τη θέση αυτή. Ωστόσο, συνάντησε «τοίχο» τόσο από τα παραπάνω μέλη του Δ.Σ. του ΔΕΣΦΑ όσο και από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων κ. Κ. Μπερδελή, με συνέπεια να το αποσύρει.

Οι εξελίξεις αυτές είναι εύλογο ότι δημιουργούν νέα δεδομένα στο θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς φυσικού αερίου, καθώς καταδεικνύουν την απομόνωση του κ. Μαυρομμάτη και βέβαια προκαλούν την παρέμβαση του ΥΠΕΚΑ σε ό,τι έχει να κάνει με τη διοίκηση του Διαχειριστή. 

*** Διαβάστε την επιστολή παραίτησης του αντιπροέδρου της ΔΕΣΦΑ και την επιστολή των μελών του Δ.Σ. της ΔΕΣΦΑ στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v