Ζητούνται στρατόπεδα για χώρους πρασίνου

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε σήμερα με τους εκπρόσωπους της «Συνεργασίας των 12 Φορέων για το Περιβάλλον» για την παραχώρηση των στρατοπέδων Χαϊδαρίου, Αγ. Αναργύρων και στο Γουδή για χώρους πρασίνου.

Ζητούνται στρατόπεδα για χώρους πρασίνου
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε σήμερα με τους εκπρόσωπους της «Συνεργασίας των 12 Φορέων για το Περιβάλλον». Αντικείμενο της συνάντησης είναι η παραχώρηση στην τοπική αυτοδιοίκηση των στρατοπέδων Χαϊδαρίου και Αγ. Αναργύρων και των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Γουδή προκειμένου να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε τα εξής:

"Μας επισκέφθηκε σήμερα η Επιτροπή των 12 φορέων που συντονίζονται από την Υπερνομαρχία Αθηνών και Πειραιώς για τα ζητήματα που αφορούν τα στρατόπεδα κυρίως της Δυτικής Αττικής. Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε πολύ χρήσιμες και πρακτικές απόψεις για το Γουδί , το Χαϊδάρι και τους Αγίους Αναργύρους, για χώρους στρατιωτικούς που σε ένα βαθμό τουλάχιστον θα μπορούσαν να δοθούν προς διάφορες κοινωνικές χρήσεις. Όλα αυτά με καλή διάθεση, με γρήγορο ρυθμό και με πρακτικό τρόπο θα τα επεξεργαστούμε ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε όσο γίνεται περισσότερο στα ώριμα και τεκμηριωμένα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, χωρίς να παραβλάπτονται οι ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και η λειτουργία των μονάδων μας που πρέπει να υπάρχουν και σε ορισμένα σημεία της Αττικής". 

Σε ερώτημα για το αν θα δοθούν αυτοί οι χώροι ο κ. Βενιζέλος τόνισε: "θα συνεχίσουμε την συνεργασία. Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν εύκολα και γρήγορα και κάποια άλλα που χρειάζονται μελέτη και συνεννόηση με τα επιτελεία".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v