Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπακωνσταντίνου: Στόχος για άντληση 10 δισ. δολ.

Διαφοροποιημένο σχέδιο δανεισμού που περιλαμβάνει την πιθανότητα να συγκεντρωθούν έως 10 δισ. δολ. από Κινέζους και άλλους Ασιάτες επενδυτές δημοσιοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Παπακωνσταντίνου: Στόχος για άντληση 10 δισ. δολ.
Διαφοροποιημένο σχέδιο δανεισμού που περιλαμβάνει την πιθανότητα να συγκεντρωθούν έως 10 δισ. δολ. από Κινέζους και άλλους Ασιάτες επενδυτές δημοσιοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όπως αναφέρει η "Wall Street Journal", βασιζόμενη σε τηλεγράφημα του Dow Jones Νewswire.   

Ο κ. Παπακωνσταντίνου θα ηγηθεί αντιπροσωπείας η οποία θα ταξιδέψει τον επόμενο μήνα στις ΗΠΑ και στην Ασία για την προώθηση ελληνικών εκδόσεων αξίας τουλάχιστον 1,5 - 2 δισ. δολαρίων σε ευρώ, δολάρια και ίσως γεν. 

Το οικονομικό επιτελείο ευελπιστεί ότι στο road show, το οποίο περιλαμβάνει στάσεις σε Πεκίνο, Σαγκάη και Χονγκ Κονγκ, μπορεί να αντληθεί το πενταπλάσιο ποσό.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της "WSJ", ο Έλληνας υπουργός τονίζει τα εξής: "Γι' αυτό στην Κίνα υπάρχει μεγάλη ρευστότητα, υπάρχουν μεγάλα κεφάλαια. Γι’ αυτό και θα περιλάβουμε την Κίνα στο road-show".

Πρόσθεσε ότι αν πρόκειται να εμπλακούν Κινέζοι επενδυτές, τότε το μέγεθος του ομολόγου "θα πρέπει να είναι μεγάλο… πιθανόν στα 5 - 10 δισ. δολάρια".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v