Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Λοβέρδου με ΟΤΟΕ, ΕΕΤ

Η θεσμική εκπροσώπηση των Τραπεζών στις συλλογικές διαπραγματεύσεις με την ΟΤΟΕ για τη συλλογική σύμβαση του κλάδου τέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης της ΟΤΟΕ, της ΕΕΤ και της ΕΣΤΕ με τον υπουργό Εργασίας, Α. Λοβέρδο.

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Λοβέρδου με ΟΤΟΕ, ΕΕΤ
Η θεσμική εκπροσώπηση των Τραπεζών στις συλλογικές διαπραγματεύσεις με την ΟΤΟΕ για τη συλλογική σύμβαση του κλάδου τέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης της ΟΤΟΕ, της ΕΕΤ και της ΕΣΤΕ με τον υπουργό Εργασίας, Α. Λοβέρδο. 

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΟΤΟΕ:

"Από συγκρατημένη αισιοδοξία για ουσιαστική λύση στο θέμα της θεσμικής εκπροσώπησης των Τραπεζών στις συλλογικές διαπραγματεύσεις με την ΟΤΟΕ, χαρακτηρίζεται το κλίμα της σημερινής συνάντησης ΟΤΟΕ και εργοδοτικών οργανώσεων των Τραπεζών (ΕΕΤ και ΕΣΤΕ) ενώπιον του Υπουργού Εργασίας κ. Ανδρέα Λοβέρδου και του Υφυπουργού κ. Γιώργου Κουτρουμάνη.

Η σταθερή και επίμονη θέση της ΟΤΟΕ για αναζήτηση ουσιαστική λύσης και η αποφασιστική στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με την τοποθέτηση του Υπουργού Εργασίας ο οποίος απέκλεισε εξ’ αρχής οποιαδήποτε ανάμειξη του εκάστοτε Υπουργού Εργασίας στις συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών που ζητούσαν οι Τράπεζες, υποχρέωσε την εργοδοτική πλευρά να αναδιπλωθεί.

Η εργοδοτική πλευρά υποχρεώθηκε να δηλώσει ότι συμφωνεί με τη βασική θέση της ΟΤΟΕ για αναζήτηση ισοδύναμης εναλλακτικής λύσης που θα υποκαθιστά την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και την Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος στις διαπραγματεύσεις, αν δεν συγκεντρώνονται εξουσιοδοτήσεις για διαπραγματεύσεις του 70% των Τραπεζών και προς αυτή τη κατεύθυνση οι νομικοί της ΟΤΟΕ και των Τραπεζών να διατυπώσουν το πλαίσιο της αναγκαίας νομοθετικής ρύθμισης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη τις αμέσως επόμενες μέρες ο Υπουργός Εργασίας με βάση το αποτέλεσμα της νομικής επεξεργασίας των δύο πλευρών θα προχωρήσει σε σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Η ΟΤΟΕ αναμένει το τελικό αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας διατηρώντας σοβαρές επιφυλάξεις και επισημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση αν δεν υπάρξει συμφωνία των νομικών συμβούλων των δύο πλευρών, η οριστική λύση θα δοθεί από τον Υπουργό Εργασίας, ο οποίος έχει και την τελική ευθύνη της νομοθετικής επιλογής".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v