Roubini-Soros: Ορθή κίνηση η στήριξη της Ελλάδας

Κίνηση προς την "ορθή κατεύθυνση" χαρακτήρισε το ενδεχόμενο στήριξης της Ελλάδας από την Ε.Ε. ο κ. Nouriel Roubini σε δηλώσεις του στο Reuters. Παραμένει, πάντως, υπέρ της "εμπλοκής" του ΔΝΤ. Στήριξη και από το G. Soros.

Roubini-Soros: Ορθή κίνηση η στήριξη της Ελλάδας
Κίνηση προς την "ορθή κατεύθυνση" χαρακτήρισε το ενδεχόμενο στήριξης της Ελλάδας από την Ε.Ε. ο κ. Nouriel Roubini σε δηλώσεις του στο Reuters.

Πάντως, ο κ. Roubini παραμένει υπέρ του ενδεχομένου εμπλοκής και του ΔΝΤ στην όλη υπόθεση, καθώς θεωρεί ότι θα ήταν πιο ωφέλιμη σε μακροχρόνιο ορίζοντα. Όπως τόνισε στο Reuters, αναφερόμενος στην πιθανότητα στήριξης της ελληνικής οικονομίας από την Ε.Ε., "είναι μία κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, παρά το γεγονός ότι εξακολουθώ να θεωρώ καλύτερη λύση την εμπλοκή του ΔΝΤ".

Δικαιολογώντας την προτίμησή του προς το ΔΝΤ, ο κ. Roubini τόνισε ότι "η παροχή δανείου από το ΔΝΤ βασίζεται στο ότι (αυτός που το δέχεται) ικανοποιεί μία σειρά δημοσιονομικών και διαρθρωτικών στόχων". Υποστήριξε, δε, ότι τα προβλήματα της Ελλάδας είναι "η κορυφή του παγόβουνου" και επίσης πως τα προβλήματα που οφείλονται σε υψηλό χρέος και σε υποχώρηση της ανταγωνιστικότητας τα έχουν και οικονομίες όπως αυτές της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, αλλά και έως έναν βαθμό και η Ιρλανδία και η Ιταλία.

Soros: Η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη

Την εμπιστοσύνη του στην Ελλάδα και στην ικανότητά της να παραμείνει στην ευρωζώνη εξέφρασε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής κ. George Soros σε δηλώσεις του στα διεθνή ΜΜΕ.

"Είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα θα πράξει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις και να παραμείνει στο ευρώ και να διατηρήσει τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ μέσω των ελληνικών ομολόγων", υποστήριξε ο κ. Soros σε δηλώσεις του στην Τζακάρτα.

Πρόσθεσε, δε, ότι "με δεδομένο πως η Ελλάδα θα επιτύχει τους στόχους της, ευελπιστώ ότι η Ε.Ε., η ΕΚΤ και η ευρωζώνη θα βρουν έναν τρόπο να στηρίξουν οικονομικά την κυβέρνηση της χώρας με κάποιον τρόπο, ο οποίος δεν θα είναι ακριβός για την Ελλάδα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v