Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιχειρηματικά πάρκα στην Κορινθία

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010 στην Κόρινθο, η δεύτερη συνάντηση επιχειρηματιών και φορέων, για την ίδρυση επιχειρηματικών πάρκων στην Κορινθία.

Επιχειρηματικά πάρκα στην Κορινθία
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010 στην Κόρινθο, η δεύτερη συνάντηση επιχειρηματιών και φορέων, για την ίδρυση επιχειρηματικών πάρκων στην Κορινθία. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Κορινθίας και του Προέδρου Βασίλη Νανόπουλου το 2009, στηρίχτηκε από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, το Επιμελητήριο Λασιθίου και τον Πρόεδρο κ. Τζανόπουλο ο οποίος μοιράστηκε την εμπειρία ανάλογου εγχειρήματος που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.
 
Σημειώνεται, ότι στην πρόσκληση του Επιμελητήριου Κορινθίας για συνεργασία ανταποκρίθηκαν θετικά ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κος Παύλος Ραβάνης και ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Πειραιά κος Βαγγέλης Τσιτούρας οι οποίοι ήταν παρόντες στη συνάντηση της Κορίνθου και μίλησαν για την συνεργασία των επιμελητηρίων στον κοινό στόχο.

Όπως επισημαίνεται, τα οφέλη των επιχειρήσεων από την Κορινθία, Αθήνα και Πειραιά που θα μετεγκατασταθούν στα επιχειρηματικά πάρκα της Κορινθίας θα είναι πολλά.
 
Οι επιχειρήσεις θα έχουν ένα σύγχρονο και οργανωμένο περιβάλλον για να λειτουργήσουν και να αναπτυχτούν με χαμηλό κόστος βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα τους, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής με τη δημιουργία περίπου 2500 θέσεων εργασίας στο Νομό Κορινθίας.
 
Επιπλέον, οι επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ανανέωσης της άδειας τους στην Αττική βρίσκουν μια φιλόξενη διέξοδο.
 
Πρόβλεψη υπάρχει οι επιχειρήσεις να είναι βιοτεχνίες χαμηλής όχλησης για να μην επηρεαστεί ο τουριστικός χαρακτήρας της Κορινθίας.
 
Η Νομαρχία, Δήμοι, η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου και άλλοι φορείς εξεδήλωσαν ήδη τη συμμετοχή τους στην υλοποίηση του έργου.
 
Τέλος, τονίζεται, πως οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες για συμμετοχή στο έργο μπορούν να δηλώσουν στο επιμελητήριο της περιοχής τους το ενδιαφέρον τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v