Επίσκεψη υπουργού του Αζερμπαϊτζάν στο ΕΒΕΑ

Το Ε.Β.Ε.Α. επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Εκτάκτων Αναγκών του Αζερμπαϊτζάν, κ. Kamaladdin Heydarov, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα μας.

Επίσκεψη υπουργού του Αζερμπαϊτζάν στο ΕΒΕΑ
Το Ε.Β.Ε.Α. επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Εκτάκτων Αναγκών του Αζερμπαϊτζάν, κ. Kamaladdin Heydarov, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα μας.

Ο κ. Heydarov και η 10μελής επίσημη αντιπροσωπεία που τον συνόδευε συζήτησαν με εκπροσώπους ελληνικών φορέων και επιχειρήσεων για τις επενδυτικές δυνατότητες που παρουσιάζονται στην αγορά του Αζερμπαϊτζάν, για τις προοπτικές βελτίωσης των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων και για τα ελληνικά προϊόντα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για προώθηση.

Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α., κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, επεσήμανε πως οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, έχουν διευρυνθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Η Ελλάδα βρίσκεται σε γεωστρατηγικό σημείο για τη διέλευση του αζέρικου φυσικού αερίου προς τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ήδη, οι συμφωνίες που υπογράφτηκαν πριν από ένα χρόνο, κατά την επίσημη επίσκεψη της Α.Ε. του Προέδρου Αλίεφ στην Ελλάδα, κυρίως στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ενεργειακής αποδοτικότητας, του τουρισμού και της ανάπτυξης τεχνολογιών, πληροφορικής και επικοινωνιών, προσδίδουν νέα δυναμική στις σχέσεις των δύο χωρών.
 
Ο κ. Μίχαλος τόνισε πως η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η ενθάρρυνση επενδύσεων και επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, καθώς και ο σχεδιασμός και η υλοποίηση κοινών ενεργειακών, αλλά και άλλων έργων θα έχει σημαντικά οφέλη και για τις δύο πλευρές και το Ε.Β.Ε.Α., ως το μεγαλύτερο επιμελητήριο της Ελλάδας, θα υποστηρίξει την περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών ανάμεσα σε Έλληνες και Αζέρους επιχειρηματίες και σε άλλους τομείς εκτός από τον ενεργειακό.

Το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο Σύμβουλος του Δ.Σ. Ε.Β.Ε.Α. και υπεύθυνος για το τμήμα του Αζερμπαϊτζάν, κ. Παύλος Θωμόγλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v