Παπανδρέου:Οι χειρότεροι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν έχει ληθεί, όμως η κυβέρνηση δεν θα το εγείρει τώρα, προκειμένου να αποφευχθούν παρανοήσεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου. Συνάντηση με Μέρκελ στις 5/3 στο Βερολίνο.

Παπανδρέου:Οι χειρότεροι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν
Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν έχει ληθεί, όμως η κυβέρνηση δεν θα το εγείρει τώρα,  προκειμένου να αποφευχθούν παρανοήσεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, όπως μεταδίδει το Reuters.

"Δεν παραιτούμαστε των αξιώσεών μας, αλλά δεν παρασυρόμαστε από την προβοκάτσια ενός εντύπου", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την Α. Μέρκελ στο Βερολίνο στις 5 Μαρτίου, κατόπιν πρόσκλησης της γερμανίδας Καγκελαρίου.

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις, στην "Ωρα του Πρωθυπουργού", στη Βουλή, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι "οι χειρότεροι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν για την οικονομία", τονίζοντας παράλληλα ότι "αυτοί που ευθύνονται για την κρίση πρέπει να πληρώσουν".

Ο πρωθυπουργός, αναφέρει το Reuters, δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι ένα θύμα στο έλεος των αγορών, ενώ ξεκαθάρισε πως καμία άλλη χώρα δεν θα πληρώσει για τα ελλείμματα της Ελλάδας.

Ο ίδιος τόνισε πως τώρα είναι η ώρα για αποφάσεις και δράσεις για τη χώρα, σημειώνοντας ότι "πρέπει να ξεχάσουμε το πολιτικό κόστος και να επικεντρωθούμε στην επιβίωση της Ελλάδας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v