ΕΚΤ: Στην Αθήνα και ο Juergen Stark (upd)

Ο Γερμανός κ. Juergen Stark, μέλος της διοίκησης της ΕΚΤ βρίσκεται στην Αθήνα, συνοδεύοντας τον Επίτροπο Olli Rehn και θα έχει συναντήσεις με Ελληνες αξιωματούχους.

ΕΚΤ: Στην Αθήνα και ο Juergen Stark (upd)
Ο Γερμανός κ. Juergen Stark, μέλος της διοίκησης της ΕΚΤ βρίσκεται στην Αθήνα, συνοδεύοντας τον Επίτροπο κ. Olli Rehn και θα έχει συναντήσεις με Ελληνες αξιωματούχους.

Ο κ. Juergen Stark είναι μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ και θεωρείται ο εξ απορρήτων του προέδρου της Jean-Claude Trichet. Θα συμμετάσχει σε όλες τις προγραμματισμένες συναντήσεις που επιτρόπου Olli Rehn με τις ελληνικές αρχές και αυτό γιατί στο τελευταίο συμβούλιο του Eurogroup τον Φεβρουάριο αποφασίστηκε , (και ο Γ. Παπακωνσταντίνου συμφώνησε) ότι οποιαδήποτε δέσμη μέτρων ανακοινωθεί από εδώ και πέρα από την ελληνική κυβέρνηση, θα πρέπει να πάρει πρώτα το πράσινο φως και από την ΕΚΤ.

Η τακτική αυτή εφαρμόζεται πρώτη φορά, καθώς καμία άλλη χώρα της ευρωζώνης δεν έχει προχωρήσει τόσο πολύ στην διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος. Με την ένταξη μας στην πιο σκληρή επιτήρηση οι τρόικα που θα αποφασίζει για εμάς από κοινού είναι : η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το συμβούλιο του Eurogroup.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v