Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι αποφασίστηκε το βράδυ στο Μαξίμου

Μερική περικοπή 14ου μισθού με κατάργηση, τουλάχιστον για φέτος, του επιδόματος αδείας σε δημοσίους υπαλλήλους, αύξηση ΦΠΑ και ΕΦΚ, αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση. Συνεδριάζει στις 5.00 η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Τι αποφασίστηκε το βράδυ στο Μαξίμου
Τη μερική περικοπή του 14ου μισθού με κατάργηση, τουλάχιστον για φέτος, του επιδόματος αδείας στους δημοσίους υπαλλήλους αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση μετά την ευθεία παραίνεση του επιτρόπου, κ. Όλι. Ρεν, για λήψη πρόσθετων μέτρων.

Το μίγμα των νέων μέτρων "κλείδωσε", σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αργά το βράδυ, μετά την ενημέρωση του πρωθυπουργού από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για τις κοινοτικές επιταγές.

Με βάση τις ίδιες πηγές, πέραν της αύξησης σε ΦΠΑ και ειδικούς φόρους κατανάλωσης, το πακέτο των μέτρων θα περιλαμβάνει και την περικοπή του επιδόματος αδείας.

Κυβερνητικά στελέχη αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ομιλία του πρωθυπουργού κατά τη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι είναι πιθανόν ακόμη και να ανακοινώσει τα μέτρα, μία ημέρα πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με θέμα την οικονομία.

Σημειώνεται ότι σήμερα Τρίτη, στις 5 το απόγευμα, θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, στην οποία θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου, ενώ την Τετάρτη στις 9 το πρωί θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, με θέμα τη λήψη αποφάσεων για την οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v