Ο διάλογος Παπούλια - Παπανδρέου για τα μέτρα

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έγινε δεκτός σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ο διάλογος Παπούλια - Παπανδρέου για τα μέτρα
Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έγινε δεκτός σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Στην αρχή της συνάντησης, είχαν τον ακόλουθο διάλογο:

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, δύσκολες αποφάσεις σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα…

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Δύσκολες μέρες.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Δύσκολες μέρες, αλλά αναγκαία τα όσα αποφασίσαμε. Πήραμε δύσκολες αποφάσεις κ. Πρόεδρε, όμως είναι δύσκολη η κατάσταση. Η χώρα μας βρέθηκε στη δίνη, στο μάτι του κυκλώνα των πιστωτών και των διεθνών αγορών. Εμείς δείχνουμε ότι η Ελλάδα και ο Ελληνικός λαός μπορούν αξιόπιστα να παίρνουν και δύσκολες αποφάσεις. Αναμένουμε, δικαίως πια, την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, που είναι η άλλη πλευρά αυτής της συμφωνίας. Είναι ιστορική η ευθύνη της Ευρώπης. Είναι πια αυτό το αναγκαίο βήμα, για να πάμε σε μια μάχη για μεγάλες αλλαγές πια, το θέλει ο Ελληνικός λαός, οι οποίες θα κάνουν την οικονομία μας και βιώσιμη, αλλά και σε μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης και προστασίας του πολίτη, ώστε να ξέρει ότι η Πολιτεία πια, και τον σέβεται, και σέβεται τα χρήματά του, και του δημιουργεί προοπτικές για εργασία, για δουλειά και ανάπτυξη. Αυτή τη μάχη δίνουμε και θα τη δώσει όλοι, η Κυβέρνηση, μαζί και δίπλα με τον Ελληνικό λαό.

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, είναι σωστά αυτά που λέτε. Πρέπει να αποκτήσουμε αυτή τη δυναμική αξιοπιστία, με κοινωνική ευαισθησία. Και νομίζω ότι σε αυτό θα ανταποκριθεί και ο Ελληνικός λαός, όταν πειστεί ότι είναι σωστά και δίκαια τα μέτρα, και ότι πρέπει να προσφέρουν περισσότερα αυτοί που έχουν να περισσότερα.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ακριβώς. Είναι πραγματικά αναλογικά τα βάρη. Να σας ευχαριστήσω κ. Πρόεδρε, και για την πρωτοβουλία σας, μετά και από την ιδέα του κ. Πετσάλνικου, να αναλάβετε αυτό το Ταμείο Στήριξης.

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Παπανδρέου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις δύσκολες αποφάσεις που πήραμε.
Αποφάσεις που δεν ήταν επιλογή, αλλά ήταν ανάγκη να πάρουμε.

Ανάγκη για την επιβίωση της χώρας μας, της οικονομίας μας, για να φύγει η Ελλάδα από τη δίνη και των κερδοσκόπων και της δυσφήμισης, για να ανασάνουμε προκειμένου να μπορέσουμε να δώσουμε τη μάχη.

Και αυτή τη μάχη, τη δίνω και εγώ και η Κυβέρνηση, μαζί και δίπλα στον Ελληνικό λαό, μάχη για μια πιο δίκαιη κοινωνία, για τις μεγάλες αλλαγές που θα φέρουν ανάπτυξη, δουλειές και προοπτική στον τόπο".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v