Dolpin CI: Έναρξη εργασιών στο Porto Heli

Μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα εισήλθε στην τελική ευθεία καθώς ξεκίνησαν οι κατασκευαστικές εργασίες στο Porto Heli Collection για την ανέγερση ξενοδοχειακή μονάδας.

Dolpin CI: Έναρξη εργασιών στο Porto Heli
Μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα εισήλθε στην τελική ευθεία καθώς ξεκίνησαν οι κατασκευαστικές εργασίες στο Porto Heli Collection για την ανέγερση ξενοδοχειακή μονάδας που θα διαχειρίζεται η Aman Resorts η οποία θεωρείται ένα από τα πιο αποκλειστικά και υψηλής ποιότητας resort brand στον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Aman Resorts πραγματοποιεί την πρώτη της εμφάνιση στην Ευρωπαϊκή αγορά μέσω της Porto Heli Collections. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η υπό κατασκευή μονάδα αποτελεί την πρώτη στο επενδυτικό πρόγραμμα της Porto Heli Collection το οποίο είναι συνολικού προϋπολογισμού άνω των 300 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα προβλέπει την ανάπτυξη σε έκταση 3500 στρεμμάτων πολυτελών ξενοδοχείων κατοικιών γηπέδου γκολφ με στόχο τη δημιουργία τουριστικής υποδομής για 365 ημέρες το χρόνο. Ναυαρχίδα του έργου είναι το υπό κατασκευή ξενοδοχείο.

Ποιοι είναι όμως αυτοί που επιμένουν σε πείσμα των καιρών και της ελληνικής γραφειοκρατίας να επενδύουν στην χώρα μας αψηφώντας την κρίση;

Όπως επισημαίνεται, το Porto Heli Collection, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε διάφορες φάσεις είναι μόνο ένα μέρος του συνολικού επενδυτικού προγράμματος της εταιρίας Dolphin Capital Investors με έξι οργανωμένες τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα, συνολικού κόστους άνω των 3 δισ. Ευρώ και ανάλογες επενδύσεις που σχεδιάζει σε Κύπρο, Κροατία, Τουρκία, Παναμά και Δομινικανή Δημοκρατία. 

Σημειώνεται, ότι η Dolphin έχει αντλήσει κοντά στα 900 εκατ. ευρώ από την εισαγωγή της βρετανικό Χρηματιστήριο AIM και έχει μέχρι τώρα διαθέσει 700 εκατ. ευρώ για αγορές ακινήτων και ανάπτυξη γης, επιφάνειας άνω των 60.000 στρεμμάτων αναδεικνύοντας την στα μεγαλύτερα ονόματα του τομέα διεθνώς.

Περίπου το 1/3 έχει διατεθεί στην Ελλάδα, ενώ τα υπόλοιπα 2/3 στην Κύπρο, Τουρκία, Κροατία, στον Παναμά και στη Δομινικανή Δημοκρατία. Είναι αξιοσημείωτο ότι το σύνολο του κεφαλαίου της Dolphin προέρχεται από ξένους θεσμικούς επενδυτές, γεγονός που την κατατάσσει στις μεγαλύτερες άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Την ίδια στιγμή το ελληνικό δημόσιο έχει εισπράξει ει μόλις σε τέσσερα χρόνια περισσότερο από €20 εκατομμύρια σε έμμεσους και άμεσους φόρους.

Τέλος, σημειώνεται, ότι η σύνθεση των έργων της Dolphin διαφέρει από χώρα σε χώρα, σε γενικές ωστόσο γραμμές, πρόκειται για πολυτελή ολοκληρωμένα τουριστικά θέρετρα τα οποία περιλαμβάνουν ξενοδοχεία και οικιστικά συγκροτήματα, σε παραθαλάσσιες εκτάσεις, πάντα σε συνεργασία με πολύ γνωστά ονόματα διεθνώς -στο γκολφ, στα ξενοδοχεία, στην αρχιτεκτονική, κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v