Διάθεση 10ετών ομολόγων στο αποταμιευτικό κοινό

Το Υπουργείο Οικονομικών παρέχει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα να προμηθευτούν με αφορολόγητη απόδοση το 10-ετές ομόλογο σταθερού επιτοκίου 6,25% και λήξης 19 Ιουνίου 2020, που τιμολογήθηκε στις 4 Μαρτίου.

Διάθεση 10ετών ομολόγων στο αποταμιευτικό κοινό
Το Υπουργείο Οικονομικών παρέχει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες αποταμιευτές) να προμηθευτούν με αφορολόγητη απόδοση το 10-ετές ομόλογο σταθερού επιτοκίου 6,25% και λήξης 19 Ιουνίου 2020, που τιμολογήθηκε στις 4 Μαρτίου 2010 με ημερομηνία έκδοσης την 11η Μαρτίου 2010.

Οι προϋποθέσεις είναι οι ακόλουθες:

* Οι τίτλοι θα διακρατηθούν μέχρι τη λήξη τους* και

* Οι τίτλοι θα αποκτηθούν μετά την ημερομηνία έκδοσης (συμπεριλαμβανομένης) μέχρι και πέντε (5) εργάσιμες ημέρες, δηλαδή από την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010 μέχρι και την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010.

Τα ποσά μπορούν να είναι απεριόριστα αλλά στην τιμή που καθορίζουν οι Τράπεζες και οι Χρηματιστηριακές Εταιρίες.

* Επειδή η διακράτηση των τίτλων θα παρακολουθείται απο το Σύστημα Αϋλων Τίτλων του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών,απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά των τίτλων είναι η καταχώρηση τους σε μερίδα του Σ.Α.Τ .Η διαδικασία ανοίγματος τέτοιας μερίδας είναι απλή και θα γίνεται μέσω των παραπάνω φορέων διάθεσης. Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι η Αστυνομική Ταυτότητα και ο Α.Φ.Μ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v