ΕΒΕΑ: Ζητά συνάντηση με τον Γ. Παπακωνσταντίνου

Επειγόντως συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωσνταντίνου, προκειμένου να συζητήσουν την απόφασή του, με την οποία δεν θα πραγματοποιείται καμία επιστροφή Φ.Π.Α. έως 31/5, ζητά ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος.

ΕΒΕΑ: Ζητά συνάντηση με τον Γ. Παπακωνσταντίνου
Επειγόντως συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωσνταντίνου, προκειμένου να συζητήσουν την απόφασή, με την οποία δεν θα πραγματοποιείται καμία επιστροφή Φ.Π.Α. μέχρι 31.5.2010, χωρίς προηγούμενο προσωρινό έλεγχο ή τακτικό έλεγχο, ζητά ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος.

Αναλυτικά, η επιστολή έχει ως εξής:

«Τα νέα μέτρα λιτότητας, τα οποία ανακοίνωσε η Κυβέρνηση στις 3 Μαρτίου, είναι σαφές ότι θα έχουν ως άμεση συνέπεια την αύξηση των τιμών στην αγορά και την περαιτέρω μείωση της ήδη υποτονικής κατανάλωσης.

Οι επιχειρήσεις της χώρας, οι οποίες εδώ και πολλούς μήνες δίνουν έναν άνισο αγώνα επιβίωσης απέναντι στην κρίση, έχουν φθάσει πλέον στα όρια της αντοχής τους. Κι αυτό που σήμερα απειλεί να τους δώσει τη χαριστική βολή, είναι το πάγωμα των επιστροφών ΦΠΑ, ακόμα και στις επιχειρήσεις στις οποίες έχει ολοκληρωθεί ο φορολογικός έλεγχος.

Η πρακτική αυτή, σε μια εποχή ανύπαρκτης ρευστότητας, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα πρόθυρα της πτώχευσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζομένους τους και για τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες λειτουργούν.

Έχουμε ήδη θέσει υπόψη σας το συγκεκριμένο πρόβλημα, με επιστολή μας στις 22 Φεβρουαρίου, χωρίς δυστυχώς να υπάρξει ανταπόκριση. Σήμερα, υπό το φως της νέας επιδείνωσης των συνθηκών στην αγορά, είμαστε αναγκασμένοι να επανέλθουμε.

Και να επαναλάβουμε την πρότασή μας για συμψηφισμό των οφειλών του Δημοσίου από επιστροφές ΦΠΑ προς τις επιχειρήσεις, με τις φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις που τυχόν έχουν.

Εάν δεν δοθεί άμεσα έστω και αυτή η μικρή ανάσα στις επιχειρήσεις, πολύ φοβούμαστε ότι οι εξελίξεις στους επόμενους μήνες θα είναι δραματικές, και επειδή όπως καταλαβαίνετε τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, δεν εξαντλούνται στο παραπάνω αίτημά μας και με δεδομένο ότι τα νέα μέτρα θα οδηγήσουν στην διάλυση της κοινωνικής συνοχής, ζητούμε επειγόντως συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να θέσουμε τις θέσεις και απόψεις του μεγαλύτερου Επιμελητηρίου της χώρας, συμβάλλοντας και εμείς στην εθνική προσπάθεια για έξοδο από την κρίση.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας και αναμένουμε τη θετική ανταπόκρισή σας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v