Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Γενική απεργία στις 11 Μαρτίου

Πανελλαδική απεργία στις 11 Μαρτίου προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τη μείωση του ελλείμματος.

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Γενική απεργία στις 11 Μαρτίου
Πανελλαδική απεργία στις 11 Μαρτίου προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τη μείωση του ελλείμματος.

Ειδικότερα, η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ προκήρυξε πανελλαδική απεργία για τις 11 Μαρτίου.

Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη μεταφορά της απεργίας των δημοσίων υπαλλήλων, που ήταν προγραμματισμένη για τις 16 Μαρτίου, στις 11 Μαρτίου.  

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ στη σημερινή της συνεδρίαση συζήτησε τα οικονομικά μέτρα και αποφάσισε τη συνέχιση και την κλιμάκωση του αγώνα γιατί:

Τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης πλήττουν δραματικά τα οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων, χωρίς ταυτόχρονα οικονομικά ισοδύναμο προς τους εργοδότες, τους έχοντες και τους κατέχοντες.

Τα σοβαρά δημοσιονομικά, οικονομικά προβλήματα της χώρας μεγεθύνονται από τα εκβιαστικά και κερδοσκοπικά παιχνίδια των λεγόμενων αγορών, που με τη συναίνεση και την ανοχή των νεοφιλελεύθερων των Βρυξελλών και των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλλουν στη χώρα μας βάρβαρα μέτρα κατά των εργαζομένων, βυθίζουν τη χώρα στην ύφεση και πυροδοτούν την ανεργία.

Γι' αυτούς τους λόγους η ΓΣΕΕ προκηρύσσει 24ωρη γενική απεργία την Πέμπτη 11/3/2010 και συγκέντρωση στις 11:00 η ώρα στο ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ (στην περιφέρεια οι συγκεντρώσεις θα γίνουν στις έδρες των εργατικών κέντρων).


ΑΔΕΔΥ: "Κοινό απεργιακό μέτωπο" με τη ΓΣΕΕ

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ ομόφωνα αποφάσισε η απεργία που είχε προκηρυχθεί για τις 16 Μαρτίου 2010 να μεταφερθεί στις 11 Μαρτίου 2010 προκειμένου να υπάρξει κοινή απεργιακή κινητοποίηση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Σας πληροφορούμε ότι τυπώνεται και θα βρίσκεται από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010 στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ (Φιλελλήνων και Ψύλλα 2 - Σύνταγμα) το σχετικό προπαγανδιστικό υλικό (αφίσες και ανακοίνωση) για την απεργία της 11ης Μαρτίου 2010.

Παρακαλούμε τα διοικητικά συμβούλια των ομοσπονδιών να φροντίσουν για την παραλαβή και διακίνηση του υλικού.

Για τα σωματεία της Αθήνας των ομοσπονδιών ΠΟΕ - ΟΤΑ, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ το υλικό θα αποσταλεί απευθείας σε αυτά το αργότερο μέχρι την Τρίτη το πρωί.

Τα νομαρχιακά τμήματα να αναζητήσουν το υλικό αυτό από ΚΤΕΛ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ της πόλης τους από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010 το πρωί και να το διαθέσουν το συντομότερο δυνατό για την καλύτερη ενημέρωση και συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία της Πέμπτης 11 Μαρτίου 2010.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v