Σκηνές βίας και έντασης στην Αθήνα

Σε κατάληψη του κτιρίου του Εθνικού Τυπογραφείου προχώρησαν την Παρασκευή υπάλληλοι του υπ. Εσωτερικών για να μην τυπωθούν τα μέτρα. Επεισόδια στο κέντρο, τραυματίστηκαν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και ο Μανώλης Γλέζος.

Σκηνές βίας και έντασης στην Αθήνα
Εικόνες βίας και κοινωνικής έντασης στιγμάτισαν τις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με κουκουλοφόρους να συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις, σπασμένες τζαμαρίες και καμένα αυτοκίνητα.

Επιπλέον ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, δέχθηκε επίθεση από διαδηλωτές, μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο ιατρείο της Βουλής και κατόπιν με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό. 

Ακόμη ο Μ. Γλέζος δέχθηκε «επίθεση» με δακρυγόνο από άνδρα των ΜΑΤ και διεκομίσθη επίσης στο Ευαγγελισμό με συμπτώματα δύσπνοιας.

Την Παρασκευή το πρωί υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου του Εθνικού Τυπογραφείου ώστε να μην τυπωθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τα πρόσθετα οικονομικά μέτρα.

Ο υπουργός εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, πάντως, υπογράμμισε ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν μετά την ψήφισή τους την Παρασκευή στη Βουλή.

Επεισόδια σημειώθηκαν επίσης και έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας, όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να καταλάβει το κτίριο αλλά και στο ΓΛΚ, που βρέθηκε επίσης υπό κατάληψη.

Εν τω μεταξύ, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν πανελλαδική απεργία στις 11 Μαρτίου.

ΓΣΕΕ: Άνανδρη δολοφονική ενέργεια

Άνανδρη, προσχεδιασμένη και προβοκατόρικη δολοφονική επίθεση κατά του Οργανωμένου Συνδικαλιστικού Κινήματος. Στην απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που έγινε στο Σύνταγμα και σε μια ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΝΕΔΡΑ χτυπήθηκε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος και άλλα συνδικαλιστικά στελέχη, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Με το ξεκίνημα της ομιλίας του Προέδρου της ΓΣΕΕ, οργανωμένες ομάδες μεταξύ αυτών ορισμένοι που κρατούσαν κοντάρια και σημαίες της ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδος), ξεπήδησαν από διαφορετικές κατευθύνσεις και επιτέθηκαν κατά του Προέδρου και των άλλων στελεχών χτυπώντας τους δολοφονικά και αδιακρίτως.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο η ζωή του.

Η ΓΣΕΕ, το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και το σύνολο των εργαζομένων και της Ελληνικής κοινωνίας καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις προβοκατόρικες συμπεριφορές που τορπιλίζουν τους δημοκρατικούς και συνδικαλιστικούς θεσμούς της χώρας μας. Την ώρα που το Συνδικαλιστικό Κίνημα δίνει μάχες για τα εργατικά, οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, οι συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες επιτίθενται κατά της ΓΣΕΕ και του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος.

Καλούμε την κυβέρνηση και τον Υπουργό προστασίας του Πολίτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν στην πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η ΟΤΟΕ καταδικάζει την επίθεση κατά του προέδρου της ΓΣΕΕ

Η ΟΤΟΕ με σημερινή της ανακοίνωση καταδικάζει την άνανδρη και δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κατά τη διάρκεια του Πανεργατικού Συλλαλητηρίου έξω από τη Βουλή.

Αναλυτικά όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η επίθεση αυτή και οι λόγοι που την επέβαλαν καθώς και τα κίνητρά όσων την υλοποίησαν θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του Προέδρου της ΓΣΕΕ καθώς και άλλων διαδηλωτών μεταξύ των οποίων και του Μανώλη Γλέζου , υπονομεύουν αντικειμενικά τον αγώνα του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας και όλων των εργαζομένων που αντιστέκονται στα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης.

Η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων τούτες τις κρίσιμες ώρες για τον λαό μας και την προοπτική της χώρας μας είναι αναγκαία όσο ποτέ, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις καθ’ υπαγόρευση επιθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αγορών σε βάρος της Ελληνικής Κοινωνίας.

Η ΟΤΟΕ, θα δώσει τη μάχη μαζί με όλο το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα για την αντιμετώπιση των μονομερών οικονομικών μέτρων της Κυβέρνησης για να πληρώσουν, επιτέλους, οι έχοντες και κατέχοντες, που εξακολουθούν να μένουν στο απυρόβλητο των οικονομικών μέτρων.

Τέλος, δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι οι επιθέσεις αυτές στο συνδικαλιστικό κίνημα και στους εκπροσώπους του έχουν ηθικούς αυτουργούς οι οποίοι πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και ταυτόχρονα, να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται ούτε να καθοδηγήσουν ούτε να φοβίσουν τους εργαζόμενους της χώρας μας που θα συνεχίσουν να αντιστέκονται με όλες τους τις δυνάμεις.

Α. Τσίπρας: "Η αστυνομία έπνιξε στα χημικά ένα σύμβολο της αντίστασης"

"Οι αστυνομικές δυνάμεις προπηλάκισαν βίαια και έπνιξαν στα χημικά ένα σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης" σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Μ. Γλέζος.

Αναλυτικά ο Αλ.Τσίπρας, εξερχόμενος από το νοσοκομείο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σήμερα από τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης θα κάνουν το γύρο του κόσμου εικόνες ντροπής για την χώρα. Αστυνομικές δυνάμεις προπηλάκισαν βίαια και έπνιξαν στα χημικά ένα σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης τον Μανώλη Γλέζο. Τον άνθρωπο που κατέβασε την σημαία με τη σβάστιγγα από την Ακρόπολη. Δεν τιμά την χώρα αυτή η εικόνα. Αν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να επιβάλλει με τη βία την πολιτική της, να ξέρει ότι ο ελληνικός λαός έχει ζήσει σε χειρότερες καταστάσεις, έχει αντισταθεί και έχει επιβιώσει.

Το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι ένα πολύ δυσάρεστο μήνυμα. Είναι ένα μήνυμα καταστολής και τρομοκρατίας. Φοβόμαστε ότι οδηγούμαστε σε επικίνδυνους δρόμους, σε δρόμους κοινωνικής όξυνσης και ελπίζουμε η κυβέρνηση να κατανοήσει την κρισιμότητα της κατάστασης και να ακούσει την οργή της ελληνικής κοινωνίας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για πως σχολιάζει τον προπηλακισμό του Γ. Παναγόπουλου ο κ. Τσίπρας απάντησε:

Έχω κάνει ήδη το σχόλιο μου στην αίθουσα της Βουλής. Πήγα πρώτος και επισκέφθηκα τον κ.Παναγόπουλο και καταδίκασα το γεγονός μέσα στην Βουλή. Τούτη την ώρα όλες οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις έχουν στόχο να αποτραπεί αυτή η κατάσταση. Πρέπει ενωμένοι να δράσουμε για να μπορέσουμε να έχουμε νίκες. Τέτοιες, λοιπόν, ενέργειες όχι μόνο δεν βοηθάνε αλλά στρώνουν το χαλί αυτής της πολιτικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v