Προβόπουλος: Μειώνονται οι πιέσεις στα ομόλογα

Χαλάρωση των πιέσεων στα spreads των ελληνικών ομολόγων βλέπει ο επικεφαλής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος, όπως αναφέρει στην εφημερίδα F.T. Deutschland. "Δεν χρειάζεται ξένη βοήθεια η Ελλάδα", τονίζει.

Προβόπουλος: Μειώνονται οι πιέσεις στα ομόλογα
Χαλάρωση των πιέσεων στα spreads των ελληνικών ομολόγων βλέπει ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιώργος Προβόπουλος, όπως αναφέρει στο σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας "F.T. Deutschland", μεταδίδει το Reuters.

Σχολιάζοντας το υψηλό επιτόκιο που αναγκάστηκε και πάλι να πληρώσει η Ελλάδα στην τελευταία ομολογιακή έκδοση, προέβλεψε ότι "από τώρα και στο εξής η πίεση θα χαλαρώσει".

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος δήλωσε ότι "η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί ξένη βοήθεια για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα".  

Όπως είπε ο κ. Προβόπουλος, το σενάριο στο οποίο η ξένη βοήθεια θα καταστεί απαραίτητη δεν θα γίνει πραγματικότητα, ενώ πρόσθεσε πως δεν περιμένει άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις σε ό,τι αφορά την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας.

Ακόμα, τάχθηκε κατά της προσφυγής της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αφού ανέφερε πως "η Ελλάδα είναι μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας και αν ήταν απαραίτητο θα ήταν δουλειά της ευρωζώνης να βοηθήσει".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v