Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρέππας: Όχι σε ιδιωτικοποίηση ΕΛΤΑ,ταχυμεταφορών

Υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα των Ελληνικών Ταχυδρομείων τάχθηκε ο υπ. Υποδομών, τοποθετούμενος στο πλαίσιο της συζήτησης για τον έγκριση από την Βουλή του διορισμού της νέας διοίκησης της επιχείρησης.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Ρέππας: Όχι σε ιδιωτικοποίηση ΕΛΤΑ,ταχυμεταφορών
Υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα των Ελληνικών Ταχυδρομείων τάχθηκε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας, τοποθετούμενος στο πλαίσιο της συζήτησης για τον έγκριση από την Βουλή του διορισμού της νέας διοίκησης της επιχείρησης.

Κατά την διαδικασία συζήτησης για την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Βουρνά στην θέση του Προέδρου και του κ. Χρήστου Βαρσάμη στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο κ. Ρέππας διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να θιγεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΛΤΑ ενώ ο νέος πρόεδρος των Ελληνικών Ταχυδρομείων εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος και στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του κλάδου των ταχυμεταφορών του ΕΛΤΑ, σημειώνοντας ότι αποτελεί ένα σημαντικό αναπόσπαστο βραχίονα για την αναπτυξιακή προοπτική τους.

Η νέα διοίκηση του ΕΛΤΑ αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης και στοχευμένης δράσης την οποία πρέπει να αναπτύξει ο Οργανισμός για να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις, ενόψει της πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς που θα γίνει το 2013 βάσει σχετικής κοινοτικής οδηγίας.

Μάλιστα τα δύο στελέχη τάχθηκαν υπέρ του ανταγωνισμού επί ίσοις όροις και υποστήριξαν την ανάγκη διαμόρφωσης ενός νέου θεσμικού ρυθμιστικού πλαισίου που θα επιτρέψει να «προστατευθούν» τα Ελληνικά Ταχυδρομεία από ανεξέλεγκτες καταστάσεις που είναι ενδεχόμενο να δημιουργήσει η απελευθέρωση.

Ο κ. Βαρσάμης σημείωσε ότι αυτή την εποχή βρίσκεται σε εξέλιξη το οργανόγραμμα για την αναδιάταξη του προσωπικού προκειμένου τα ΕΛΤΑ να καταφέρουν να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τους σημαντικούς ανθρώπινους πόρους που διαθέτουν.

Παράλληλα, η νέα διοίκηση τόνισε την ανάγκη διαμόρφωσης ενός θεσμικού ρυθμιστικού πλαισίου για να προστατευτούν και τα ΕΛΤΑ, όπως υπογράμμισαν, αλλά και να ελέγχεται το καθεστώς λειτουργίας των εταιριών που θα έρθουν στη χώρα μας.

Τέλος ο νέος πρόεδρος απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στην «στρατηγικής σημασίας συμμαχία ΕΛΤΑ και Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που θα αποφέρει κέρδη. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι ο πιο συμμαχικός και στρατηγικός μας εταίρος. Είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα που θα αναπτυχθεί σε όλη την επικράτεια» συμπλήρωσε ο κ. Βαρσάμης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v