Αυξάνει την πίεση στην κυβέρνηση η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Αποφασισμένη να αυξήσει την πίεσή της προς την κυβέρνηση είναι η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που έχει κηρύξει για σήμερα και αύριο 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Εκτός λειτουργίας 7 μονάδες της ΔΕΗ.  

Αυξάνει την πίεση στην κυβέρνηση η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Αποφασισμένη να αυξήσει την πίεσή της προς την κυβέρνηση είναι η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που έχει κηρύξει για σήμερα και αύριο 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, διαμαρτυρόμενη για τις περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων και της επιχορήγησης του ασφαλιστικού φορέα της ΔΕΗ, καθώς και για το πάγωμα των περίπου 2.000 εγκεκριμένων προσλήψεων.

Έτσι, συνεδριάζει αύριο το πρωί στις 10 το διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ προκειμένου να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μία από τις προτάσεις που θα συζητηθούν θα είναι και οι επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες.

Σήμερα, λόγω της απεργίας έχουν βγει εκτός λειτουργίας 7 μονάδες της ΔΕΗ, στο Λαύριο, στη Μεγαλόπολη και στην Πτολεμαΐδα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ωστόσο η ΔΕΗ έχει ζητήσει από τον ΔΕΣΜΗΕ να προχωρήσει σε διακοπές ηλεκτροδότησης το απόγευμα από τις 6 μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ. Από το σύστημα λείπουν περίπου 2.000 MW, ενώ η αιχμή της κατανάλωσης για σήμερα στις 9 μ.μ. αναμένεται να κυμανθεί περίπου στα 7.500 MW.

Αθ. Καλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v