Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Βγάζει Ελλάδα από προθάλαμο υποβάθμισης

Την αξιολόγηση της Ελλάδας με "ΒΒΒ+" επιβεβαιώνει η S&P, αφαιρώντας την ένδειξη "creditwatch negative" και απομακρύνοντας το ενδεχόμενο περαιτέρω υποβάθμισης. Βλέπει ύφεση 4%, εκτιμά πρόσθετα μέτρα.

S&P: Βγάζει Ελλάδα από προθάλαμο υποβάθμισης
Την αξιολόγηση της Ελλάδας με "ΒΒΒ+" και αρνητικό outlook επιβεβαιώνει η Standard & Poor's, αφαιρώντας την ένδειξη "creditwatch negative" από την αξιολόγηση, απομακρύνοντας έτσι το ενδεχόμενο περαιτέρω υποβάθμισης.  

Σημειώνεται ότι ο οίκος αξιολόγησης είχε θέσει την αξιολόγηση της Ελλάδας σε creditwatch negative από τις 7 Δεκεμβρίου.

H S&P υπογραμμίζει ότι θεωρεί πως το συνολικό πακέτο μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος είναι "κατάλληλο" για την επίτευξη των στόχων του 2010, δεδομένης της επιδείνωσης των αναπτυξιακών προοπτικών της Ελλάδας.

Ο οίκος αναθεωρεί τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της Ελλάδας, περιμένοντας πλέον ύφεση 4% για το 2010. 

Ωστόσο, σημειώνει ότι παρά τα νέα μέτρα θα είναι δύσκολο για τη χώρα να ευθυγραμμιστεί πλήρως με τους στόχους για μείωση του ελλείμματος στο 5,6% του ΑΕΠ το 2011 και στο 2,8% του ΑΕΠ το 2012, εάν δεν υλοποιήσει πρόσθετα μέτρα στα επόμενα χρόνια


Φ. Σαχινίδης: Να ακολουθήσουν και άλλοι οίκοι 

"Περιμένουμε αντίστοιχες κινήσεις και από τους υπόλοιπους οίκους αξιολόγησης", ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Φίλιππος Σαχινίδης, σχολιάζοντας την έκθεση της Standard & Poor's.

"Είναι θετική εξέλιξη, επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα έχει την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας", δήλωσε στο Reuters ο κ. Σαχινίδης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v