Μέρκελ: Ζητά περιθώριο αποκλεισμού από το ευρώ

Στο ενδεχόμενο να υπάρξει δυνατότητα αποκλεισμού μιας χώρας από την ευρωζώνη αναφέρθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Άγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο γερμανικό Κοινοβούλιο.

Μέρκελ: Ζητά περιθώριο αποκλεισμού από το ευρώ
Στο ενδεχόμενο να υπάρξει δυνατότητα αποκλεισμού μιας χώρας από την ευρωζώνη αναφέρθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Άγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο γερμανικό Κοινοβούλιο.

"Στο μέλλον χρειαζόμαστε μια προσθήκη στην ευρωπαϊκή συνθήκη που θα καθιστά δυνατό, ως ύστατη λύση, τον αποκλεισμό μιας χώρας από την ευρωζώνη αν δεν ικανοποιούνται επανειλημμένως οι προϋποθέσεις", δήλωσε συγκεκριμένα η Γερμανίδα καγκελάριος.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, η κ. Μέρκελ είπε μεταξύ άλλων ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα που να πηγαίνει ενάντια στην εθνική νομοθεσία, σημειώνοντας παράλληλα ότι καμία χώρα δεν μπορεί να αφεθεί μόνη της στην ευρωζώνη.

Παράλληλα, η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι μία εσπευσμένη υποστήριξη προς την Ελλάδα δεν είναι "η σωστή απάντηση". Η γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε: "Μία εσπευσμένη εκδήλωση αλληλεγγύης δεν μπορεί να είναι η σωστή απάντηση. Αντίθετα, το πρόβλημα πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του".

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας και μέλος της ΕΚΤ, κ. Axel Weber, σημείωσε ότι "θα πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να βοηθήσει τον εαυτό της", προσθέτοντας ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η χώρα είναι αξιόπιστα.

Παράλληλα, τόνισε ότι απαιτούνται πιο αυστηροί κανόνες στην Ε.Ε. για τα ελλείμματα των χωρών-μελών, σημείωσε όμως ότι "δεν θα πρέπει να είμαστε υπερβολικά εφευρετικοί στη δημιουργία νέων εργαλείων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v