Η Ελλάδα ίσως στραφεί στο ΔΝΤ τον Απρίλιο

Η Ελλάδα μπορεί να στραφεί στο ΔΝΤ και να ζητήσει βοήθεια εντός του Απριλίου, καθώς είναι "απογοητευμένη" από τη στάση της Ε.Ε., σύμφωνα με τη "Wall Street Journal".

Η Ελλάδα ίσως στραφεί στο ΔΝΤ τον Απρίλιο
Η Ελλάδα μπορεί να στραφεί στο ΔΝΤ και να ζητήσει βοήθεια εντός του Απριλίου, καθώς είναι "απογοητευμένη" από τη στάση της Ε.Ε., σύμφωνα με δημοσίευμα της "Wall Street Journal".

Όπως σημειώνεται σχετικά, Έλληνας αξιωματούχος (ο οποίος δεν κατονομάζεται) σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι "σαφώς είμαστε υπέρ μιας λύσης στο εσωτερικό της Ε.Ε., αλλά οι προοπτικές δεν είναι καλές. Εάν δεν υπάρξει σαφής στήριξη από την Ε.Ε. στη σύνοδο κορυφής (25 και 26 Μαρτίου), τότε θα αποφασίσουμε ποια θα είναι η επόμενη κίνησή μας. Υπάρχουν πολλές λύσεις στο τραπέζι, μία εξ αυτών είναι το ΔΝΤ"».

Επίσης, ο Έλληνας αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η διαφωνία Ελλάδας - Γερμανίας όλο και βαθαίνει σχετικά πάντα με το ζήτημα της ελληνικής κρίσης. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα πιθανώς να στραφεί στο ΔΝΤ στις αρχές του επόμενου μήνα (2 - 4 Απριλίου), εάν τελικά στη σύνοδο κορυφής δεν υπάρξει ξεκάθαρη λύση, ενώ η συγκεκριμένη ημερομηνία θεωρείται σημαντική, εξαιτίας του ότι οι αγορές θα είναι "κλειστές" λόγω του εορτασμού του Πάσχα.

Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ

Σε διάψευση δημοσιεύματος της Wall Street Journal περί προσφυγής της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις αρχές Απριλίου προχώρησε αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών με δηλώσεις του στο Reuters.

"Διαψεύδουμε ότι υπάρχει κάτι τέτοιο, αυτά είναι ανοησίες", σχολίασε ο αξιωματούχος του υπουργείου που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v