Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ. Παπανδρέου: Ήρθε η ώρα της Ευρώπης

Την κρισιμότητα της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 25 και 26 Μαρτίου τόνισε ο, Γ. Παπανδρέου, τόσο μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κύπρου, Δ. Χριστόφια όσο και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Γ. Παπανδρέου: Ήρθε η ώρα της Ευρώπης
Την κρισιμότητα της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 25 και 26 Μαρτίου τόνισε ο Πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, τόσο μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Δ. Χριστόφια όσο και κατά τη διάρκεια ομιλίας στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις δύσκολες αποφάσεις για τη μείωση του ελλείμματος, και τώρα είναι η ώρα της Ευρώπης.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα έφτασε ένα βήμα πριν από την αδυναμία δανεισμού και με τις αποφάσεις μας, όσο επίπονες και σκληρές και αν είναι, θέλουμε να αποτρέψουμε ακριβώς αυτό το ενδεχόμενο.

Οπως τόνισε ο Πρωθυπουργός "από την πλευρά μας, η Ελλάδα έκανε αυτό που έπρεπε. Η άλλη πλευρά αυτής της συμφωνίας είναι ακριβώς η αποφασιστικότητα της Ευρώπης να στηρίξει την Ευρωζώνη, όχι απλά την Ελλάδα, αλλά την Ευρωζώνη, γιατί είμαστε μέρος μιας οικονομικής οικογένειας".

"Γι’ αυτό λέω ότι είναι η ώρα της Ευρώπης. Και αυτή την ώρα θα τη συζητήσουμε, αυτή την πρόκληση θα τη συζητήσουμε σίγουρα σε λίγες ημέρες και, μάλιστα, σε μια σημαδιακή για την Ελλάδα ημέρα", γιατί είναι και εθνική γιορτή πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

* Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Γ. Παπανδρέου στο συνέδριο της ΓΣΕΕ δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v