Κατσέλη: Σε 4 πυλώνες η ανάπτυξη ναυπ/κής ζώνης

Σε 4 μεγάλους πυλώνες θα στηριχθεί το επιχειρησιακό σχέδιο για την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της, τόνισε η Λ. Κατσέλη μετά τη συνάντησή της με φορείς που εμπλέκονται στη ΝΕΖ.

Κατσέλη: Σε 4 πυλώνες η ανάπτυξη ναυπ/κής ζώνης
Σε 4 μεγάλους πυλώνες θα στηριχθεί το επιχειρησιακό σχέδιο για την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη (ΝΕΖ) και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της, τόνισε η Λ. Κατσέλη μετά τη συνάντησή της με φορείς που εμπλέκονται στη ΝΕΖ. 

Ειδικότερα, η υπουργός Οικονομίας και Ναυτιλίας είχε συνάντηση με εργαζόμενους, εργοδότες, φορείς των Επιμελητηρίων και φορείς που εμπλέκονται στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, παρόντος επίσης και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΠ, κ. Γ. Ανωμερίτη. 

Σύμφωνα με την κ. Κατσέλη, το επιχειρησιακό σχέδιο για τη ΝΕΖ θα στηριχθεί σε 4 πυλώνες:

- Πρώτον, την οργάνωση και τον εκσυγχρονισμό της ζώνης και ό,τι αφορά στη σύσταση διοικητικής επιχείρησης, η οποία θα αναλάβει το συντονισμό των ενεργειών, τη στήριξη και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Ζώνης, με τίτλο «Ναυπηγοεπισκευαστικές Υπηρεσίες ΑΕ».

- Δεύτερον, στις υποδομές που πρέπει να υπάρξουν για τη στήριξη της ζώνης και κυρίως για την πλωτή δεξαμενή, τύπου PANAMAX, όπου πάλι ο ΟΛΠ παίρνει την πρωτοβουλία να την προωθήσει.

- Ο τρίτος πυλώνας έχει να κάνει με τα αναπτυξιακά κίνητρα για τις επιχειρήσεις, οι οποίες εμπλέκονται και δραστηριοποιούνται μέσα στη Ζώνη. Στον αναπτυξιακό νόμο θα υπάρχουν ειδικά κίνητρα προς αυτή την κατεύθυνση. Η υπουργός ζήτησε από τους εμπλεκόμενους φορείς να καταθέσουν, τις επόμενες εβδομάδες, συγκεκριμένες προτάσεις.

- Επίσης, αναφέρθηκε το ζήτημα του Μητρώου, το οποίο η Νομαρχία Πειραιώς προωθεί και το οποίο πρέπει να έχει τις αυστηρές προδιαγραφές που σήμερα έχει, ώστε να υπάρχει και εξυγίανση του χώρου.

Τέλος, το μεγάλο ζήτημα των εργαζόμενων που θα αντιμετωπίζουν από κοινού τα υπουργεία Οικονομίας και Εργασίας, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου αναπτυξιακού σχεδίου για τη ΝΕΖ.

"Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι παρεμβάσεις στο Σκαραμαγκά, στον ΟΛΠ και στον Πειραιά καθώς και στην ΝΕΖ με το αναπτυξιακό σχέδιο για τον Πειραιά είναι αλληλένδετες", τόνισε η κ. Κατσέλη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v